Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

12 Eylül Faşist Anlayışını AKP Sürdürüyor

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “12 Eylül Faşist Anlayışını AKP Sürdürüyor”

Politika   A+a-

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “12 Eylül Faşist Anlayışını AKP Sürdürüyor”

12 Eylül darbesinin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “12 Eylül faşist anlayışı bu gün AKP’li kadrolar tarafından sürdürülüyor” dedi.

1980 yılında Kenan Evren tarafından yapılan darbenin asıl amacının ABD’nin çıkarlarını korumak olduğunun artık herkes tarafından bilindiğinin altını çizen Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, açıklamasını şöyle sürdürdü.

“ABD’nin “Yeşil Kuşak Projesi” olarak 1974 yılında başlattığı ve bu gün “Büyük Ortadoğu Projesi” olarak açıkça yürüttüğü çalışmanın ülkemizdeki bir aşaması olarak 12 Eylül Faşist darbesi yapılmışdı. Amaç Ülkemizdeki aydınları, yurtseverleri ve muhalifleri yok etmekti. Darbenin başı Kenan Evren kendisine verilen bu görevi başarı ile uyguladı.

“Yine aynı projenin amaçlarından biri olarak bu günkü AKP kadroları hazırlandı. 12 Eylül’ün sorumluları ve işkencecileri arasında yer alan birçok ismin AKP’den milletvekili seçilmesi bu nedenle tesadüf değil, baştan beri işleyen bir sürecin sonucudur.

“Bu gün 12 Eylül faşist darbesi tüm kurum ve kurallarıyla yaşamını sürdürmektedir. Amerikan yandaşlığı da en son Suriye politikalarında somutlaşmıştır. Tarih nasıl 12 Eylül paşalarını ve işkencecilerinin toplum vicdanında mahkum ettiyse, bir gün gelecek ve aynı anlayışı sürdürenleri de mahkum edecektir.

“Bağımsızlıktan, özgürlükten, adaletten, eşitlikten yana olan herkesin bu gün bir kez daha düşünmesi gerekiyor. Bölgemizde ve ülkemizde barışın gelmesi için daha fazla kenetlenmeye ihtiyacımız var.”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar