Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

DÖRTYOL DOĞA VE ÇEVRE KORUMA PLATFORMU ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Hatay İli Kuzuculu Mahallesi Bülke Mevkiinde yapılmak istenen alçı grafit ocağına karşı oluşturulan Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu geçtiğimiz

DÖRTYOL DOĞA VE ÇEVRE KORUMA PLATFORMU ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Yerel   A+a-

Hatay İli Kuzuculu Mahallesi Bülke Mevkiinde yapılmak istenen alçı grafit ocağına karşı oluşturulan Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu geçtiğimiz hafta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
 
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’i makamında ziyaret eden Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu Kuzuculu Mahallesi Bülke Mevkiinde yapılmak istenen açık patlatmalı alçı grafit ocağı hakkında bilgiler verdi ve bu ocağın doğal ve kültürel varlıklarımız üzerinde oluşturacağı olumsuzlukları anlattı.
 
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmak arzusunda olduklarını ifade ederek, çevreye zarar verecek ve halk sağlığını olumsuz etkileyecek hiçbir faaliyete yetkimiz dahilinde ise izin vermeyiz. Bunun ötesinde halkımızın büyük çoğunluğunun karşı olduğu bir çalışma var ise bizde belediye olarak halkımızın yanında yer alırız açıklamasında bulundu.
 
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ayrıca Dörtyol’daki sivil toplum kuruluşlarının bira raya gelerek bir güç birliği oluşturmasından da memnuniyet duyduğunu ifade etti.
 
Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu ikinci ziyaretini ise Hatay Büyükşehir Belediyesi Dörtyol, Erzin ve Payas Bölge Müdürü Tansel Demirel’e gerçekleştirdi.
 
Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu Kuzuculu Mahallesi Bülke Mevkiinde yapılmak istenen açık patlatmalı alçı grafit ocağına karşı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın desteğini istediklerini, bu bölgede Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hem içme, hem de sulama suyu hatlarının bulunduğunu, yapılacak olan ocağın bu kaynaklara olumsuz etkileri olacağını belirtti.
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Dörtyol, Erzin ve Payas Bölge Müdürü Tansel Demirel’de yarınlarımız için daha yaşanabilir bir doğa bırakma arzusunda olduklarını belirtti ve heyet yanında iken önce Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı, ardından da Hatsu Genel Müdürü Muhammet İkbal Polat’ı arayarak konu hakkında bilgilendirmede bulundu.
 
Heyetin taleplerini de dinleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Dörtyol, Erzin ve Payas Bölge Müdürü Tansel Demirel gereğinin en kısa zamanda yapılarak bu makul taleplerin telafisi yönünde çalışma başlatacaklarını belirtti.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar