Skip Navigation Links

Hado’nun İzinlerini Aldım Hayırlı Olsun !

İzinleri Alınmış Aylardır Bekleyen Serinyol-Madenli Yolu Ne Oldu ?

Hado’nun İzinlerini Aldım Hayırlı Olsun !

Gündem   A+a-

 Milletvekili Abdulkadir Özel, HBB Başkanı Doç Dr Lütfü Savaş’a Sordu;
 
Hado’nun İzinlerini Aldım Hayırlı Olsun !
İzinleri Alınmış Aylardır Bekleyen Serinyol-Madenli Yolu Ne Oldu ?
 
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, sürekli olarak sosyal medya aracılığıyla hizmetlerinin engellendiği, izinlerin verilmediği, zorluk çıkarıldığı yönünde algı yaratan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr Lütfü Savaş’a yönelik yaptığı açıklamayla gündem oldu.
Yıllardır gündemde olan Hado Deniz Otobüsleri projesinin başvurularının yapıldığını sosyal medyada paylaşılan videodan öğrendiğini açıklayan Milletvekili Abdulkadir Özel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda girişimleri sonucu izinlerin nasıl verildiğini açıkladı.
Sosyal medyada sürekli mağdur ve hizmetleri engellenen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı profili çizen Doç Dr Lütfü Savaş’ın elindeki Hado kozunu da alan Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay’a yapılması söz konusu hizmetlerin izinlerini aldığını ama Büyükşehir Belediyesi’nin sanki bu izinler alınmamış gibi davranmasına anlam veremediğini ifade etti.
Serinyol-Madenli yolunun yapılarak Antakya’nın Arsuz’a bağlanması proje izinlerinin aylar öncesinden alınmasına rağmen neden Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin harekete geçmediğini sorgulayan Abdulkadir Özel, daha bir çok konuda Doç Dr Lütfü Savaş’a yüklendi.
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’in yaptığı açıklama şöyle:
HADO İÇİN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI’NDAN İZİNLERİ ALDIK!
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü İşletmesi (HADO) için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız’dan talep edilen izinleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından sosyal medyada paylaşılan bir video ile öğrenmiştim.
 
Bu paylaşımdan sonra 26.07.2021 tarihinde Hatay Büyükşehir Belediyesine resmî yazıyla müracaat edip, ilgili bakanlıklarda bekleyen evraklarını talep ettim.
 
Aynı gün tarafımıza verilen cevap ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 08.07.2021 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Genel Müdürlüğü ile Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne izin için müracaat ettiğini öğrendim.
 
İlgili Bakanlık ve genel müdürlükler nezdinde yaptığımız girişimler sonrasında HADO’nun seyrü sefer için gerekli eksiklikleri tamamlanmadığını öğrendik. Girişimlerimiz sonucunda Hatay Büyükşehir Belediyesine bu eksikliklerin yolcu güvenliği açısından tamamlatılması taahhüdüyle gerekli izinlerin verilmesini temin ettik.
 
Böylelikle Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 26 Temmuz 2021’de haberdar olduğumuz Bakanlık izin başvurularını, hemşerilerimiz adına takip ederek 17 Ağustos 2021 tarihi itibariyle olumlu sonuçlandırmış olduk.
 
Daha önce Arsuz Madenli Yat Limanı’ndaki yeri nasıl tahsis ettiysek bugün de gereken izinleri almış olduk.
 
Hatay’ımız için atılacak her hayırlı adımın, yapılacak her güzel işin yanında ve takipçisi olduğumuzu ifade ediyor, siz değerli hemşerilerime saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Hayırlı olsun.
 
 
Bu vesileyle bizler de Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden daha önce sözlerini verdiği, kamuoyuna vadettiği ve birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantılarda yapacağını taahhüt ettiği;
 
1- Orman tahsis izinlerini aldığım ve hemşerilerimiz tarafından acilen talep edilen Serinyol-Madenli yolunun yapılması.
 
2-Yakın zamanda tamamlanacak olan Arsuz Devlet Hastanesinin yolunun yapılması.
 
3-İçmesuyu probleminin başlıca sebeplerinden biri olan (DSİ tarafından tüm eksikleri tamamlanmış ve 185 milyon TL’ye mal olmuş) İskenderun Arıtma Tesisinin devreye alınması.
 
4-İskenderun TOKİ Konutları’nda Yüklenici firmanın açtığı kuyulardan verilen su aboneliklerinin derhal yapılması ve inşaatına başlanacak konutlar için de Düğünyurdu mevkiine planlanan içme suyu terfi istasyonunun bir an önce başlaması.
 
5-Daha önce satışı Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla iki kez iptal edilen Antakya Fuar Alanı’nın satışından derhal vazgeçilerek, anılan taşınmazın, (Belediye Başkanının kamuoyuna duyurduğu sözünü tutarak) Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Vakıf Han takas işleminde kullanılması.
 
6-Geçtiğimiz iki ay boyunca dolaştığımız mahalle ve yaylalarımızda en çok şikayet edilen hususlar olan ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin görevi olan yol, içme suyu ve altyapı eksikliklerinin tamamlanması.
 
Hususlarında gerekli adımların bir an önce atılmasını hemşerilerimiz adına beklediğimizi de beyan etmiş olalım.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet