Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HATAY’DA 2 BİN 533 ADET TARİHİ SİKKE ELE GEÇİRİLDİ

Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu belirlenen toplam 2 bin 533 adet tarihi sikke ele geçirildi.

HATAY’DA 2 BİN 533 ADET TARİHİ SİKKE ELE GEÇİRİLDİ

Gündem   A+a-

 Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda, bir tırın çekicisine gizlenmiş vaziyette Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu belirlenen toplam 2 bin 533 adet tarihi sikke ele geçirildi.
 
Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelinin devriye faaliyeti yürüttüğü sırada, durumundan şüphelenilen bir tır x-ray tarama cihazına sevk edildi. Yapılan tarama neticesinde tırın çekicisinde şüpheli yoğunluğa rastlandı. Arama hangarındaki detaylı kontrollerde, tırın çekicisinin ön konsolunda gizlenmiş 8 paket bulunduğu, paketlerin içerisinde tarihi eser görünümünde sikkelerin olduğu belirlendi. Ele geçirilen sikkeler inceleme yapılmak üzere Hatay Müze Müdürlüğüne gönderildi.
 
Hatay Müze Müdürlüğünün yaptığı incelemelerde sikkelerin 308 adedinin Helenistik döneme, 2 bin 16 adedinin Roma ve 209 adedinin de Bizans dönemine ait olduğu saptandı. Yakalanan sikkeler Hatay Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, sorumlular hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçundan açılan soruşturmaya devam ediliyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş