Skip Navigation Links

Mehmet Güngör: Gelir Vergisi Sendikaların Baş Belası !

Çelik İşçisinin Emeklilik Yaşı Düşürülmeli !

Mehmet Güngör: Gelir Vergisi Sendikaların Baş Belası !Web
TV

Gündem   A+a-

 HAK-İŞ Konfederasyonu Hatay il başkanı ve ÖZÇELİK İŞ sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet GÜNGÖR, Gelir Vergisi'nden duyduğu şikayeti dile getirirken, emek sınıfının sorunlarını üç başlıkta özetledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Özçelik İş sendikası İskenderun Şubesi konferans salonunda buluştuğu toplantıda konuşan Mehmet Güngör, sorunlardan bir tanesinin gelir vergisi olduğuna dikkat çekerek, emek sınıfının sorunlarını belli aralıklarla CHP Genel Sekreteri Selik Sayek Böke’ye ilettiğini ve iletmeye de devam edeceğini söyledi.
Toplantıda işçilerin sorunlarını dile getiren HAK-İŞ Hatay İl Başkanı Ve ÖZÇELİK İŞ Sendikası İskenderun şube başkanı Mehmet GÜNGÖR, sendika olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiği konuşmada "Gelir vergisi oranları sendika sorunlarının başında gelmekte. Ocak ayında aldığımız maaş sözleşmede aldığımız puanların üstüne çıkıyor ve bu durum bizi ciddi anlamda yıpratıyor. Hak-iş ve Çelik-İş sendikası olarak yüzde 20 veya yüzde 22 oranlarında eşitlenmesini talep ediyoruz."dedi.
Emeklilik yaşının ileri yaşlara getirilmesinden duyduğu şikayeti dile getiren Güngör: "Emeklilik yaşının 65 olduğu bir ülkede bin 600 ve bin 700 derece sıcaklıkta çalışan insanların 50 yaşından sonra pert olduğunu görüyoruz. Metal sektörünün tamamında emeklilik yaşının azaltılmasını talep ediyoruz. dedi.
Sanat ve çıraklık okullarında okuyan öğrencilerin staj başlangıcının sigorta sayılmaması konusuna değinerek; 48 yaşında emekli olması gereken birinin 57 yaşında emekli olacağını belirterek duyduğu şikayeti dile getirdi.
İşçi sorunlarının konuşulduğu buluşmada Böke, sorunlarını dinleyip çözüm yolları noktasında partisinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Mehmet Güngör: Gelir Vergisi Sendikaların Baş Belası ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet