Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

DOĞAMIZ, ÇEVREMİZ HER TARAF BİR YAKIM HALİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Hatay ziyaretinin İskenderun durağında, orman yangınları konusunda açıklama yaptı.

DOĞAMIZ, ÇEVREMİZ HER TARAF BİR YAKIM HALİNDE

Gündem   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Hatay ziyaretinin İskenderun durağında, orman yangınları konusunda açıklama yaptı.
 
Partisinin Bölge Milletvekili İsmet Tokdemir ve il başkanı Ramiz Parlar ile birlikte İskenderun İlçe teşkilatında partililerle bir araya gelen CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke yaptığı konuşmada Türkiye’nin içerisinde bulunduğu duruma işaret ederek “Karanlığın içinden geçtiğimiz bu günlerde hepimize güç ve kuvvet vermesi açısından birlikteliğimiz çok kıymetli. Çünkü gerçekten Türkiye çok zor günlerden geçiyor ve böyle karanlık ve zor günlerde karanlığın varlığını bilerek, onu değiştirme iradesini büyütüp, umudu cesareti öz güvenle var etmemiz gerekiyor. Bir arada olmaktan, işte o karanlığı, nereden kaynaklandığını ve değiştirme iradesini birlikte büyütme konusunda da kararlı olan Cumhuriyet Halk Partililerle bir arada olmaktan büyük bir onur duyuyorum ve gelecek adına da umut duyuyorum” dedi.
 
Hakikaten ülkenin dört tarafının yangın yerine döndüğünün altını çizen CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke “Ağır bir kriz halindeyiz. Bir anda derin bir buhran var. On milyon evde en az bir işsiz var. Mutfaklar yangın yerine dönmüş. Türkiye’nin resmi istatistik kurumu olması gereken kurum sinyalleri saraydan alıyor, iddiası o ki tüketici için enflasyon 19 oysa her birimiz biliyoruz ki, pazara markete gittiğimizde eve gelen fatura enflasyon bundan çok daha yüksek. Bir yanda torpilsiz işlemeyen bir düzen, gencine gelecek yaratmayan, gelecek için umudunu çalan bir düzen” diye konuştu.
 
Ülkede ağır bir ekonomik buhrana da değinen CHP’li Böke “Çok acilen aşmamız gereken ve bu ekonomik buhranla birlikte doğamız, çevre her taraf bir yakım halinde. Daha bundan iki hafta önce, Akdeniz’i sarıp sarmalayan büyük bir yangın felaketiyle karşılaştık. Yangını söndürmek için, hızlı adım atmak yerine, algıyı yönetmeyi seçen bir iktidarın izlediği yangın canlarımızı aldı. Bundan bir iki hafta sonra batı Karadeniz’e büyük bir sel felaketi geldi. Her şeyin başında şunu söyleyelim, bu felaketlerde krizleri yönetiyor olması gereken devleti, iktidar bilerek isteyerek bir krize sokmuş vaziyette. Maalesef iktidar ne felaketleri önlemek için, ne de yaşanan felaketi, yönetmek için üstlenmiş olduğu sorumluluğu yerine getirmiyor. Alınmış olan her yetki, beraberinde sorumluluk getirir. İktidarı derhal göreve çağırıyoruz, derhal!” şeklinde konuştu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş