Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

AŞKARBEYLİ VE ŞEKERE OTOBAN YOLUNDA SONA DOĞRU

‘ŞEHİR HASTANEMİZDE YATAK SAYISI 1000 OLACAK’

AŞKARBEYLİ VE ŞEKERE OTOBAN YOLUNDA SONA DOĞRUWeb
TV

Gündem   A+a-

 AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, AK Parti İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, Belediye meclis üyeleri Emir Selim Yazar, İbrahim Yavuz, Muharrem Dingil, HESOB Başkanvekili Erol Akın, İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı İbrahim Açikgöz ve muhtarlar ile birlikte, Aşkarbeyli ve Şekere’de yapılması planlanan Otoban Bağlantı yolu projesini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. Hem trafiği rahatlatacak hem de şehir hastanesi ve TOKİ’ye ulaşımı kolaylaştıracak” dedi.
 
Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan, Karayolları Otoyol Proje Şube Müdürü Arif Sezer ile birlikte proje yerinde incelemelerde bulunan heyet, İskenderun için hayati öneme sahip otoban yolu üzerinde kararlı bir şekilde çalışıyor.
 
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Taşınmazların tapu durumlarına göre sorunları aşmamız kaydıyla, çalışmalarımız olgunlaşıyor. Şekere ve Aşkarbeyli’de iki otoban bağlantımız var. Burada çalışma olgunlaştıkça, Şekere ve Arsuz yolu üzerinden, mezarlığa.. Oradan planladığımız hastane ve TOKİ’ye ulaşım sağlanacak. Devamında Cebike’de ‘Yeni İskenderun’ diye tanımladığımız yere bağlantılar olacak. Şekere’de sorunu çözdük. Ancak Aşkarbeyli’de müzakerelerimiz devam ediyor. Mühendislik ve statik açıdan sorunlar var. Alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Belediye Başkanımız göreve geldiği ilk haftadan beri bu projeyi önemsiyor. Bizler de çok değer verdiğimiz için buradayız. Bu proje şehrin trafik yükünü de by-pass edecek. İmar planlarının, özellikle tepe mahallelerimizde bir an hayata geçip, bu akslar üzerinden bulvar arayışına gireceğiz” dedi.
 
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da açıklamasında, “İlk günden bu yana çalışıyoruz. Her iki otoban bağlantı yolunun açılması konusunda bir kanaat var. Gerekli ve çok önemli.. Şekere’de her hangi bir sorun yok. Aşkarbeyli üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Bu şekilde şehrin büyüme alanına ulaşım kolaylaşacak. Çalışmayı bu seviyeye taşıyan Milletvekilimiz sayın Abdulkadir Özel’e ve Karayollarına teşekkür ediyorum” dedi.
 
‘ŞEHİR HASTANEMİZDE YATAK SAYISI 1000 OLACAK’
Milletvekili Özel konuşmasının devamında İskenderun’da yapılması planlanan Şehir Hastanesi hakkında konuştu. Milletvekili Özel, “İhtiyaç olduğumuz metraj ve ulaşım konusunda yeni şehir hastanemizi, Sağlık Bakanlığımızın marifetiyle şehrimize kavuşturmuş olacak. 1000 yatak kapasiteli olacak. Beldeler, tepeler ve şehirden ulaşım senaryolarını düşündüğümüzde.. Beldelerden gelecek olan insanlarımız 5 ila 10 dakika arasında hastaneye varmış olacak” dedi.
 
HESOB Başkanvekili Erol Akın ve İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı İbrahim Açıkgöz de, Milletvekili Özel ve Belediye Başkanı Tosyalı’ya teşekkür ederek, “Her zaman yanımızda oldular. Şehrin sorunlarına kafa yoruyorlar. İnşallah bu projeler tamamlandığında İskenderun’a çok büyük katkısı olacak” dediler.
 
FEYEZAN PROJE EKİBİ 4 EYLÜL’DE SUNUM YAPACAK
Başkan Fatih Tosyalı, Feyezan Kanalı çevre düzenlemesi hakkında yaptığı açıklamada, ”Feyezan Kanalı proje ihalesini yaptık. Proje ekibi 4 Eylül tarihinde bize sunum yapacak. Yeni yılın başında ihalesini yapıp, buraya muhteşem bir eser kazandıracağız” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AŞKARBEYLİ VE ŞEKERE OTOBAN YOLUNDA SONA DOĞRU videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş