Skip Navigation Links

ALAN YAYLASININ 50 YILLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

KADASTRO VE ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

ALAN YAYLASININ 50 YILLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Gündem   A+a-

 Kırıkhan’ın en önemli yaylalarından biri olan ve yaz mevsiminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapan Alan Yaylasının iki önemli sorunu çözüme kavuştu. Yayla halkı sorunlarını çözüme kavuşturan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’a teşekkür ettiler.
 
Kırıkhan halkının sıcak yaz günlerini geçirmek üzere tercih ettiği yaylaların başında gelen Alan Yaylasının 50 yıldır devam eden sorunu TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleriyle sona erdi.
 
KADASTRO VE ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU
Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleri sonucunda 50 yılı aşkın süredir devam eden sorunlar tek tek ortadan kalkıyor.
 
Yıllardır Alan yaylasında oturmalarına karşın tapuları olmayan yayla sakinleri kadastro çalışmalarının başlamasıyla birlikte sevince boğuldular. Kadastro çalışmalarının tamamlanması ardından hak sahiplerine tapuları dağıtılacak. Böylece yıllardır karamsarlık içerisinde bekleyen yayla sakinleri rahat bir uyku yüzü görecekler.
 
Alan Yaylasının diğer bir sorunu ise elektrik abonelik işlemleri konusunda yaşanılan sıkıntılardı. Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman bu konuda da ilgilerle görüşerek yayla halkının bu sorununu giderdi.
 
EN GEÇ 1 YIL İÇİNDE TAPULARINA KAVUŞACAKLAR
Alan yaylasında geçtiğimiz günlerde başlayan kadastro çalışmalarının 2022 Ocak ayında sona ermesi bekleniyor. Bu süreçte ölçü çalışmaları ve listelerin askıya çıkarılıp kesinleşmesi gerekiyor. Listelerin kesinleşmesi ardından tapulaştırma çalışmalarına başlanılacak. Alan yaylasındaki hak sahipleri en geç 1 yıl içerisinde tapularına kavuşmuş olacaklar.
 
MİLLETVEKİLİ YAYMAN’A YAYLACILARDAN TEŞEKKÜR
Alan Yaylasının 50 yıldır devam eden sorunlarını çözüme kavuşturan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’a, yayla sakinleri teşekkür ettiler. Kamuoyuna bir açıklama yapan yayla sakinleri “50 yıldır tapularımızı alamıyorduk. Kadastro çalışmasının başlaması bizleri çok sevindirdi. Yine elektrik aboneliği konusunda sıkıntılar yaşıyorduk. Bu sorunumuz da çözüldü.. Allah kendisinden razı olsun. Bizleri sorunlarımızla başbaşa bırakmadı. Sayısız defa Yaylamıza kadar gelip sorunlarımızı yerinde gördü. Sıkıntılarımızı dinledi, çözüme kavuşturdu. Başta milletvekilimiz Hüseyin Yayman olmak üzere sorunlarımızın çözümünde emeği geçen tüm yetkililere çok teşekkür ediyoruz.” dediler.
 
 
EN GEÇ 1 YIL İÇİNDE TAPULARINA KAVUŞACAKLAR
Hatay Tapu Kadastro müdürü Sedat Gülsever ise yaptığı açıklamada “Alan yaylasında geçtiğimiz günlerde başlayan kadastro çalışmalarının 2022 Ocak ayında sona ereceğini. Bu süreçte ölçü çalışmaları ve listelerin askıya çıkarılıp kesinleşeceğini ve Listelerin kesinleşmesi ardından tapulaştırma çalışmalarına başlanılacağını belirtti. Alan yaylasındaki hak sahipleri en geç 1 yıl içerisinde tapularına kavuşmuş olacaklar dedi..
 
YAYMAN SORUNLARI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ
 
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman “ Seçildiğimiz günden bu yana vatandaşların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Üç yılda yaklaşık 8 defa Alan yaylasına giderek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Sorunlarını dinledik. Orman ve Tapu Kadastro çalışmaları sonucunda hak sahiplerini tapularına kavuşturacağız. Alan yaylası kurulduğu günden bugüne devam eden bir sorunu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 20 bin vatandaşımızın yaşadığı Alan yaylasının elektrik konusunu da çözüme kavuşturduk. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla halkımızın sorunlarını teker teker çözüyoruz.
 
Daima söylediğimiz bir ilkemiz var. Hizmet bizim işimizdir. Yaparsa Ak Parti yapar” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet