Skip Navigation Links

BAŞKAN YAVUZ “1443. HİCRİ YILIMIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 09 Ağustos Pazartesi günü kutlanacak ola 1443 Hicri yıl ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.

BAŞKAN YAVUZ “1443. HİCRİ YILIMIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Yerel   A+a-

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 09 Ağustos Pazartesi günü kutlanacak ola 1443 Hicri yıl ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.
 
Rabbimiz bu gelen yeni Hicri yılda, İslam camiasına hayırlar göndersin .“Bütün Müslümanlar için bir dönüm noktası olan Hicret bir Milat’tır.” Hicri yılbaşının gelmesiyle birlikte Muharrem Ayına girmiş oluyoruz, diyen Başkan Yavuz, mesajında şunları söyledi.
 
“Hicret, İslam İnkılabının bir dönüm noktasıdır. Hicri takvimin başlangıcı Hz. Muhammed’in (S.A.V.) 622 yılında Mekke’den Medine’ye Hicret etmesiyle başlamıştır. Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti sıradan bir göç değildir. Bu hicret karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuştur.
 
Müslümanlar için bir Milat olan Hicret, ALLAH’ a (c.c.) ve O’nun kutlu elçisi Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed’e (S.A.V.) gönülden bağlılığın bir ifadesi; Hakka, hakikate, İlim, İrfana ve medeniyete yapılan bir yolculuktur.
 
Peygamber efendimizin bu hicreti Kur’an-ı Kerimde övülmüş ve bu suretle de peygamber efendimizin bu kutlu yolculuğu, aydınlık çağın takvimi olarak Hz. Ömer tarafından tüm İslam âlemine Hicri Yıl olarak ilan edilmiştir. Hicret, kötülüğü terk etmek, Yüce Allah’ın (c.c.) hoşlanmadığı şeylerin terk edilmesidir.
 
Hicri yılbaşının; Müslümanlar için yeniden dirilmeye, Kur’an ve sünnetin özünde birleşmeye, İslam ülkelerinde akan kanların durmasına, kardeşçe, huzur, barış, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya vesile olması temennisiyle, 1443.Hicri yılının hayırlara vesile olmasını diler, tüm hemşerilerimizin ve İslam âleminin Hicri Yılını en içten duygularımla kutlarım.” Dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet