Skip Navigation Links

Polis Suç Ve Suçlularla Mücadelede Sınır Tanımıyor

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarıyla ilgili halkı bilinçlendirmeye devam ediyorlar.

Gündem   A+a-

Emniyet Suç Ve Suçlularla Mücadelede Sınır Tanımıyor

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarıyla ilgili halkı bilinçlendirmeye devam ediyorlar. Emniyet Müdürlüğü tarafından dağıtılan broşürlerle halkı uyarıyor.

“Hiçbir Kamu görevlisi (Savcı, Polis, Hakim v.s.) sizden para, kontör,kredi talep etmez; Telefonunuzu arayarak, Polisim, Askerim ve Savcıyım diyenlere; Telefonunuz kopyalanarak terör örgütü aranmıştır diyenlere; ‘Ödül Kazandınız’ mesajı göndererek ödülü almanız için kontör ve para isteyenlere; Tanımadığınız kimselere para ve kontör göndermeyeniz…155 Polis İmdat…. Polise Ulaşmanın En Kısa Yolu İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü 0 326 614 21 23” Yazılı billboardlarla ( demir ve alüminyumdan imal edilen, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yollar ya da kavşaklara konumlandırılan ve yaygın olarak kullanılan açık hava reklam araçları) ve “Yurtdışı telefon operatörleri tarafından (+393 ve +359 lu v.b. numaralardan ) gelen cevapsız çağrıları merak edip aradığınızda (50 euro gibi) yüksek ücretlendirmeler yapılabileceğinden, şüphe duyduğunuz ve kaynağı tarafınızdan tanınmayan numaralara dönüş yapmamanızı tavsiye ederiz; Evinize satış yapmak maksadıyla gelen, ancak satış izin belgesini ibraz edemeyen satıcılardan alış veriş yapılmaması, herhangi bir senet veya sözleşmeye imza atılmaması ve 155 Polis İmdat telefonuna bilgi verilmesi tarafımızdan önerilir…” yazılı broşürlerle İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, İskenderun Halkını sıcak soğuk, gece gündüz demeden suç ve suçlulardan korumaya gayret ediyor.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, ayrıca Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi ve İskenderun Meslek Yüksekokulu’nda açtığı stantlarla; yeni kayıt yaptırmaya gelen öğrenci ve velilerini :”Sevgili Gençler İlçemize ve Üniversitemize Hoş Geldiniz…Sevgili Öğrencilerimiz; Amacımız rahat ,huzurlu ve güvenli bir ilçede ,bilimin ışığıyla aydınlanmış bir üniversitede başarılı bir eğitim ortamı sağlamaktır. Sevgili Gençler Güvenlik Hizmetlerinin etkin ve hızlı yürütülmesi, vatandaş polis ilişkilerinin geliştirilmesi için öğrenci-polis el ele daha huzurlu günler. Geleceğimiz olan değerli gençler; Daha güçlü bir Türkiye ve kendi geleceğin için ülkenin geleceğine sahip çık! Bizler için çok değerli olduğunuzu bilmenizi ister sevgiler sunarız.” Uyarıları ve ayrıca gençlerimizin dimağını zehirleyebilecek terör örgütlerine karış uyarı için de: ” Terör Örgütlerinin Takip Ettiği Süreç: Öğrencilerin aile yapısı, zaafları ve gelir düzeyi hakkında bilgi toplarlar.Eğitilmiş militan aracılığıyla kalacak yer,burs temini, çay-çiğ köfte partisi ve piknik gibi konularda öğrencilerle iletişime geçerler.Kendi görüşlerini içeren kitap,dergi, gazete ile düşüncelerini öğrenciye işlemeye çalışırlar.İradesi zayıflatılan öğrenciyi gruptan dışlamak, gruba ihanet gibi psikolojik baskı ile öğrenciyi bireysel ya da toplumsal eyleme katılmaya zorlarlar. Gencin yasadışı oluşumların girdiği andan itibaren bireysellik vasfı biter ve neyin iyi neyin kötü olduğuna örgüt karar verir…” yazıları bulunan, arka yüzünde İskenderun İlçe haritasının bulunduğu el broşürleriyle geleceğimizin teminatı gençlerimizi suç ve suçlulardan korumaya çalışıyor.

Ayrıca kayıt için yeni gelen öğrenci ve velilerine soğuk su, meyve suyu ve kek ikram ederek, danışmanlık yaparak, özellikle şehir dışından gelen öğrencilere yabancılık duygusu yaşatmıyorlar.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet