Skip Navigation Links

Tkdk’dan Bilgilendirme Toplantısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörü Dr. Savaş ÖZGÜRSOY; Hassa Kaymakamı Sayın Bülent TEKBIYIKOĞLU ve Hassalı İşa

Gündem   A+a-

Tkdk’dan Bilgilendirme Toplantısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörü Dr. Savaş ÖZGÜRSOY; Hassa Kaymakamı Sayın Bülent TEKBIYIKOĞLU ve Hassalı İşadamları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Hassa Akbez Beldesi Gülpınar tesislerinde gerçekleşen toplantıda, ağırlıklı olarak TKDK’nın yeni proje başvuru çağrısı süreci ve bu kapsamda Hassa’da yapılabilecek yatırım imkânları üzerinde karşılıklı görüşmeler yapıldı.

TKDK’nın 24 Ağustos 2012 tarihinde yayınladığı yeni proje başvuru çağrısına başvuruların 01 Ekim 2012 tarihinde başlayacağını ve başvuru son teslim tarihi olan 24 Ekim 2012 tarihine kadar devam edeceğini belirten Hatay İl Koordinatörü Özgürsoy. Hassalı işadamlarından Hassada yatırım ve istihdamı artıracak, ilçeye katma değer yaratan AB standartlarında yatırım sağlayacak projeler beklediklerini bunun için her türlü bilgi ve teknik desteği sağlayacaklarını ifade etti. Hatay’da yapılacak olan arıcılık ve bal işleme paketleme, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretilmesi işlenmesi ve pazarlanması, çiçekçilik, Hatay’a özgü 62 çeşit tarım ve gıda ürünü, 25 değişik alanda el sanatları, kültür balıkçılığı, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması ve kırsal turizm olarak onlarca değişik alandaki yatırımlara Kurum olarak % 50 karşılıksız hibe desteği sağladıklarını belirten Özgürsoy tüm Hatay’dan olduğu gibi Hassa ilçemizden de çok sayıda proje bekliyoruz dedi.

Hayvancılık hibe destekleri ile ilgili çalışmalar devam ediyor

Hayvancılık sektörü ile ilgili Hatay’da uygulanmayan desteklerin de önümüzdeki dönemde ilimizde uygulanan hibe destek programları kapsamına alınacağını belirten Özgürsoy; Balıkesir, Van, Trabzon, Diyarbakır ve Ordu illeri ile birlikte 06-13 Eylül tarihleri arasında denetim süreci geçireceklerini belirtti.

Denetimlerin Hatay İl Koordinatörlüğü öncülüğünde Hatay’da devam ettiğini vurgulayan Özgörsoy; söz konusu hibe desteklerinin ilimizde de uygulanmaya başlaması ile birlikte; kesimhaneler, süt üreten tarımsal işletmeler(süt inekçiliği), et üreten tarımsal işletmeler (kırmızı et besiciliği), kanatlı eti üretimi işletmeleri, süt ve süt ürünleri işlenmesi (mandıra), et üreten tarımsal işletmeler (sucuk, salam, sosis) ile ilgili olarak kurulacak tesislere, gerekli olan bina yapımı ve makine ekipman alımları da dahil yüzde 65'e kadar değişen oranlarda hibe destekleri sağlanmış olacağını dile getirdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet