Skip Navigation Links

UNDP TEMSİLCİLERİ HASSA ATIKSU ARITMA TESİSİ’Nİ İNCELEDİ

Birtakım temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Hassa Atıksu Arıtma Tesis

 UNDP TEMSİLCİLERİ HASSA ATIKSU ARITMA TESİSİ’Nİ İNCELEDİ

Yerel   A+a-

 Birtakım temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Hassa Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.
 
Avrupa Birliği’nin sağladığı hibe kaynağından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nca(UNDP) ihale edilerek yapılan tesisteki incelemelere Mukim Temsilcisi Louisa Vinton’un yanı sıra HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, HATSU Genel Müdür Yardımcısı Hüsna Karayazgan, UNDP Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrop Khojimatov, HATSU ve UNDP temsilcileri katılım gösterdi.
 
Toplantı salonunda UNDP temsilcileri tarafından Amik Ovası bölgesine yapılan 5. tesis olan Hassa Atıksu Arıtma Tesisi’ne yönelik yapılan teknik sunumun ardından tesis sahasında incelemelere geçildi.
 
Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur prensibine göre günde 4 bin m3 ve saniyede 46 litre atık suyu arıtabilecek kapasitede dizayn edilen ve maliyeti 4 milyon 562 bin 836 Dolar olan atık su arıtma tesisinde İnce ve kaba ızgaralar, kum tutucu üniteleri, anaerobik havuzlar, havalandırma havuzları ve çökeltim havuzları ve koku giderim sistemi incelenip teknik bilgiler aktarıldı.
 
Tesisin şu anda yaklaşık 1000 m3 kapasite ile çalıştığı bilgisini veren HATSU, ilerleyen süreçte nüfus artışının yaşanması durumunda da tesisin arıtım sağlayabileceği kapasitede olduğunu vurguladı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet