Skip Navigation Links

Zamanın Kerbelası, Halep ve Hama

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin AK Parti'li Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'ye taziye ziyareti gerçek

Gündem   A+a-

Türkoğlu: “Zamanın Kerbelası, Halep ve Hama”

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin AK Parti'li Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'ye taziye ziyareti gerçekleştirdi.

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'ye 3 Ağustos 2012 Pazartesi günü Hakk'ın rahmetine kavuşan valideleri Döne Şanverdi için başsağlığı dileklerini iletti.

Reyhanlı'nın Değirmenkaşı Mahallesi, Kıraç Sokak'ta gerçekleşen taziye ziyaretinde Türkoğlu'na, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile birlikte; AK Parti Hatay İl Yönetim Kurulu Üyesi Bilgehan Aksoy, AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Abdullah Arıcan ve AK Parti Payas Teşkilat Başkanı Hasan Altınsoy da eşlik ettiler.

Reyhanlı'da vatandaşla da bir süre sohbet eden Türkoğlu; "Suriyeli mültecilerin bölge açısından yarattığı asayiş sorununa yönelik CHP marifetiyle öne sürülen iddiaların gerçeği yansıtmadığına Reyhanlı'da da bir kez daha şahit olmaktayız. Devlet rejiminden, terör rejimine evrilen Esad yönetiminin 2011'in Mart ayından beri öldürdüğü insan sayısı, 30 bini geçmiş bulunmaktadır. Kanlı rejimin ölüm makineleri ile canlarına kıyılan 2 binin üzerinde de masum çocuk ve bebeler vardır. Kerbelayı tarihte aramaya gerek yok; zamanın kerbelası, Halep ve Hama'dır" dedi.

Türkoğlu, imparatorluk bakiyesi olan büyük Türkiye'nin dini, nesebi, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun devraldığı tarihi mirasın gereği ve insanlığın ortak değerleri icabı mazlumların her zaman yanında yer aldığını ifade etti. Türkiye'nin Haiti'deki deprem ile Endonezya'daki sel felaketlerinde gösterdiği duyarlılığı, Suriye'de yaşanan insanlık dramında da aynı ölçüde koruduğunu ifade eden Türkoğlu: "2 bin küsür masum çocuğun canına hunharca kıyan, Afrin başta olmak üzere Suriye'nin bazı yerleşim yerlerinde bölücü terör örgütü PKK'nın konuşlanmasına fırsat tanıyan diktatör Esad'ın posterlerini ellerinde taşıyarak, kanlı rejim lehine Antakya'da miting düzenleyenler, zulmün tarafında saf tutmuşlardır. CHP gölgesinde gerçekleştirilen bu mitingler, PKK'nın hamisi Esad'a destek mitingleri olarak Türk Milleti'nin hafızasında yerini almıştır" dedi.

AK Parti Hatay İl Yönetim Kurulu Üyesi Bilgehan Aksoy da antiemparyalist söylemlerle Esad'ın Suriye'deki kanlı eylemlerinin perdelenemeyeceğini ifade ederek, Antakya'da düzenlenen mitingin barbarlığa onay mitingi olduğunun altını çizdi. Payas’ın AK Partili Belediye Başkanı Bekir Altan da, Suriye halkının dramının yeni olmadığını ve 40 yıldır aynı dozajda bir sindirme ve sistematik baskı politikasının uygulandığını ifade ederek; El-Muhaberat elemanlarının Hatay'daki destekçileri ile bölge halkının tepkisini masum sığınmacıların üzerine çekmek için yürüttüğü sinsi harekâta, Hatay'lıların sağduyusunun geçit vermediğini söyledi.

Türkoğlu, Reyhanlı'daki taziye ziyareti sonrası, Dörtyol'da Hacı Hüseyin Aykın ile Emine Albayrak'ın ailelerine de taziye ziyareti gerçekleştirerek baş sağlığı dileklerini iletti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet