Skip Navigation Links

Yabancı Konuklar Dörtyol'a Hayran Kaldı

Dörtyol Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları M

Gündem   A+a-

Yabancı Konuklar Dörtyol’a Hayran Kaldı

Dörtyol Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edilmişti.

Türkiye, Romanya, Yunanistan ve Slovakya’nın ortak olduğu proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi Slovakya’ya ve Romanya’ya ziyaretler gerçekleştirmişti.

Dün Romanya’dan 10, Yunanistan’dan 10 ve Slovakya’dan 5 kişi olmak üzere 25 kişilik ekip ilçemizde bir dizi ziyaret ve inceleme gerçekleştirdi.

Dörtyol Öğretmen Evinde konuk edilen misafirlere sabah kahvaltısının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Küçük tarafından bir brifing verildi.

Projenin amaçlarına uygun olarak 50 yaş üstü insanlara iş imkanı yaratılması konusunun ele alındığı toplantıda konuklara ayrıca proje kapsamında yapılacak ziyaretler ve toplantılar hakkında bilgiler verildi.

Türkiye’nin, Hatay’ın ve Dörtyol’un sosyo ekonomik ve kültürel yapısı hakkında da bilgiler verildi.

Proje kapsamında bazı kurum ve kuruluşlar ile okul ziyaretlerinin gerçekleştirileceği bunun yanı sıra tanıtım amaçlı olarak da civar ilçelere günü birlik geziler düzenleneceği kaydedildi.

İlk ziyaret dün öğleden sonra Antakya’ya gerçekleştirilirken ulaşımla ilgili tüm giderlerin Dörtyol Belediyesi tarafından karşılanacağı kaydedildi.

Halk Eğitim Merkezi İsmail Küçük projenin son ayağında Yunanistan’ın Atina kentinin ziyaret edileceğini belirtti.

KAYMAKAM ÖZYİĞİT;

“GEÇMİŞİMİZİN GÜZEL HATIRALARINI GELECEĞE TAŞIMALIYIZ”

Hayat Boyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı projesi kapsamında ilçemize gelen 25 Avrupalı konuk dün Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’i makamında ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Türkoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Küçük, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları ile birlikte Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’i makamında ziyaret eden Romen, Slovak ve Yunan konuklar ülkelerine has he-diyeler takdim ettiler.

Ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit; “Kültürlerin tanıtılması, tanışması ve kaynaşması bakımından önemli gördüğümüz bu tür etkinliklerin sayısının artmasını ve bu anlamda hazırlanan projelerin çoğaltılmasını temenni ediyoruz. Yerel dinamiklerimizi ve kültürümüzü yaymak ve kültürler arası entegrasyonu sağlamak adına yapılan bu projeler bizler için oldukça önemli kazanımlar sağlamakta. Özellikle Romanya, Yunanistan ve Slovakya gibi ülkelerle geçmişten gelen güzel hatıralarımızın yarınlara taşınabilmesi bu tür karşılıklı ziyaretlerle mümkün olacaktır.” dedi.

Her konukla ayrı ayrı ilgilenen ve sohbet eden Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit; “İlçemizde her yıl geleneksel olarak yapılan Turunçgil Festivalimizin kapsamını genişleterek bu yıl uluslararası bir platforma taşıyoruz. Bu kapsamda tüm konuklarımızı 17 - 19 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 1. Uluslararası Dörtyol Kültür Sanat ve Turnçgil Festivaline tüm misafirlerimizi davet ediyoruz.” dedi.

Yunanistan’dan gelen konuklarla sohbetinde Selanik’ten geldiklerini öğrenen Kaymakam Özyiğit; “Bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Selanik doğumludur. Bu nedenle Selanik’in bizim için ayrı bir manevi önemi vardır. Ayrıca Osmanlı Devletinin Romanya’da çok sayıda kültürel mirası bulunmakta. Yani sizlerle geçmişten gelen güzel ilişkilerimiz mevcut. Bu ilişkilerimizi geleceğe taşımak temennisindeyiz. Bizim millet olarak temel prensibimiz insanı sevmektir. Ziyaretiniz bizleri memnun etmiştir. Ümit ediyoruz ki bu ziyaretlerden sizlerde memnun kalırsınız” dedi.

BAŞKAN KESKİN MİSAFİRLERLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin 25 kişiden oluşan Avrupalı konuklarını Dörtyol Belediye Meclis Salonunda karşıladı ve Dörtyol ile ilgili geniş kapsamlı bilgi verdi.

Hayat Boyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı projesi kapsamında ilçemize ziyarette bulunan 25 Avrupalı konuk dün Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Konuklarını Dörtyol Belediye Meclis Salonunda karşılayan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Başkan Keskin konuklarına Dörtyol’un nüfusu, demografik yapısı, coğrafi konumu, yüzölçümü, tarım ve sanayi ürünleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler aktardıktan sonra tarihi ve turistik yerlerini özellikle dağ ve denize olan yakınlığı nedeniyle buralardan istifade edenlerin memnuniyetlerinden bahsetti.

Kasım ayında düzenlenecek olan 1 Uluslararası Dörtyol Kültür, Sanat ve Turunçgil Festivalinin içeriği ve kapsamı hakkında bilgiler de veren Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin 25 Avrupalı konuğunu 17 - 19 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan festivale davet etti.

Romanya heyeti Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’e ülkelerine özgü siyah seramikten yapılma bir vazo ve el dokuması bir örtü hediye ederken Slovakyalı misafirler de porselen bir anı tabağı hediye ettiler.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’de konukların tamamına içerisinde ilçenin tanıtımının yapıldığı bir CD nin de bulunduğu hediye çantaları takdim etti. Ayrıca Antakya’yı görmeyi arzu eden konuklarının tüm yol giderlerini ve ulaşım olanaklarını da temin etti.

Dörtyol Belediyesinin organizesiyle sahilde öğle yemeğini yiyen konuklar daha sonra Belediye tarafından tahsis edilen bir araçla Antakya’ya geçti.

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet