Skip Navigation Links

MUHTARI REHİN ALIP İŞKENCE YAPTILAR...

'Dörtyol ilçesinde arife günü akşam saatlerinde Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Ferhat Aydın’ın 15 kişilik bir gurup tarafından rehin alınarak, işkenceye m

MUHTARI REHİN ALIP İŞKENCE YAPTILAR...

Gündem   A+a-

 "Dörtyol ilçesinde arife günü akşam saatlerinde Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Ferhat Aydın’ın 15 kişilik bir gurup tarafından rehin alınarak, işkenceye maruz bırakıldığı iddia edildi.
Olay 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü Yeşilköy Mah. 19 Aralık İlkokulunun yakınlarında gerçekleşti. İşgal ettiği hazine arazisinin elinden alınarak park alanı yapılmasına sinirlenen İsa A. (50) kendini şikayet ettiğini düşündüğü Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Ferhat Aydın’ı 15 kişilik bir gurupla rehin alıp saatlerce işkence yaptı. Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Ferhat Aydın kardeşi Erbil Aydın kurtararak hastaneye götürdü.
Olayla ilgili açıklamada bulunan Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Ferhat Aydın: Mahallemizde milli emlak müdürlüğüne ait ıslah edilen deliçay kenarında bir arazi var. Burası Dörtyol Belediyesi İmar komisyonunca park alanı olarak düzenlenecek. İsa A. nın yanına gidip bu alan için masraf etmemesini, yarın park alanı olarak düzenlenirse yaptığı masrafın boşa gideceğini söyledim. Beni dinlemedi. Kimsenin burayı elinden alamayacağını belirtti. Bir müddet sonra burası park oldu. İsa A. bunu benden bildi. 19 temmuz 2021 günü sosyal medya hesabından benimle ilgili asılsız ithamlarda bulundu. Kendisini arayıp çağırdım. Elimdeki belgeleri göstermeye hazır olduğumu söyledim. İşi olduğunu benim gelmemi söyledi. Bende evrakları alarak akşam saatlerinde İsa A.nın işyerinin önüne tek başıma gittim. Bir anda etrafımı 15 kişi çevirdi. İsa A. hiç konuşmadan hücum ederek yumruk atmaya başladı. Çevredekiler kollarımı tuttu ve beni bir odaya doğru sürüklemeye başladılar. Biri arkadan boğazımı sıkıyordu. Nefes alamaz hale geldim. Odaya girdiğimizde beni öldüreceklerini ağır küfürlerle söylüyorlardı. Bu arada cebimdeki telefon çalmaya başladı kimin aradığını bilmiyorum telefonumu cebimden alan kişi telefonu açarak içerdeki arbede ve küfür seslerini arayan kişiye bir müddet dinletti. Kollarımı tutuyorlardı. Üstümden tişörtümü aldılar ve cebimdeki bir miktar nakit parayı gasp ettiler. Sanırsam telefonumla ortam sesini dinlettikleri kişi kardeşim Erbil di çünki Bir müddet sonra kardeşim Erbil Aydın’ın kapıda sesini duydum. Oradakileri selamladı ve beni sordu. İsa A. Erbil’e hitaben Onu ne Allah ne devlet nede sen bile elimizden alamaz biraz daha işimiz var dedi. Erbil bunun üzerine odaya girdi ve nereden getirdiğini bilmediğim bir silah çekerek havaya doğrulttu abimi bırakın diye bağırdı. Erbil’in üzerine yürüdüler. Hep beraber odadan çıktık. Erbil kendisine doğru gelen bir şahsa korkutmak amacıyla yere doğru ateş etti. Bende bu kargaşadan yararlanıp arabama doğru gittim. İsa A. arkamdan gelerek beni yumruklamaya devam etti. Arabanın penceresinden direksiyonu çevirerek bana kaza yaptırmak istiyordu. Erbil’in bu arada bir el daha eteş ettiğini duydum. İsa A. arabanın yanından yuvarlandı . Bende babamın evine kaçtım. Daha sonra Jandarma ile beraber Dörtyol Devlet Hastanesine gittim. Oradan da İskenderun Devlet Hastanesine sevk edildim. Dört gündür tedavim burada devam ediyor. Sağlık durumum iyi. Üslendiğim kamu görevimi yapmama engel olanlardan da şikayetçi olacağım. Dedi.
Bu olay Dörtyol İlçesinde hazine arazilerinin pervasızca işgal edildiği ve müdahale edenlerin de işkenceye maruz kaldığının acı bir örneğini bayram arefesinde bizlere yaşattı. Yeşilköy muhtarı Ferhat Aydın’a acil şifalar, hazine arazilerindeki işgallerin bir an önce sonlandırılmasını diliyoruz.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet