Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Av.Aylin Canset Çelik İskenderun'da

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu Av. Aylin Canset Çelik, mesleğe ilk adım attığı İstanbul Barosu'ndan, Hatay Barosu'na geçiş yaptı.

Av.Aylin Canset Çelik İskenderun'da

Yaşam   A+a-

 Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu Av. Aylin Canset Çelik, mesleğe ilk adım attığı İstanbul Barosu'ndan, Hatay Barosu'na geçiş yaparak İskenderun adliyesi karşısında bulunan Atay iş merkezinde kurmuş olduğu kendi ofisinde müvekkillerine hizmet vermeye devam ediyor.
29.06.1983 tarihinde Antakya’da doğan Av. Aylin Canset Çelik. İlköğrenimini Zafer İlköğretim Okulu’nda, orta ve lise öğrenimini İstiklal Makzume Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Ardından önce Mersin Üniversitesi, İşletme bölümünden akabinde Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.
2010 yılında İstanbul Barosu’na bağlı olarak Avukatlık kariyerine adım atan Av. Aylin Canset Çelik, ileri düzey İngilizce bilmekte olup, 2021 yılında İstanbul Barosu’ndan Hatay Barosu’na geçiş yaparak kendi ofisini kurmuştur ve mesleğine Hatay'ın İskenderun ilçesinde devam etmektedir.
Av. Aylin Canset Çelik, iş hukuku, borçlar hukuku, şirketler hukuku ve ticaret hukuku alanında çalışmalarını sürdürmüş olup bu kapsamda, sağlıklı ve öngörülebilir ticari ilişkilerin oluşması için her neviden şirketlere danışmanlık verilmesi, bu anlamda şirketlerin ana (kuruluş) sözleşmelerinden itibaren her nevi ticari sözleşmelerinin, iş sözleşmelerinin incelenmesi, işe alım ve işten çıkış süreçlerinin yönetilmesi, değerlendirilmesi ve günlük hayatta şirketlerin karşılaştığı sorunlar ile genel olarak ticari şirketlerin kurulması, devredilmesi, bölünmesi, birleşmesi, tasfiyesi veya borç/alacaklarının tahsil ve yapılandırması gibi hususlarda hukuki danışmanlık hizmetleri vermektedir. Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Hukuku’nda yüksek lisans eğitimini tamamlamış olan Av. Aylin Canset Çelik, bitirme projesini “6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu’nda Anonim Şirketlerin Esas Sözleşmesindeki Bağlam Kuralı İle Sınırlı Olarak Hisse Devri” konusunda yazmıştır.
İmar hukuku kapsamında pek çok uyuşmazlık ile ilgilenen Av. Aylin Canset Çelik, özellikle uygulama ve nazım imar planlarından doğan iptal davaları, belediyelerin iskan işlemlerine ilişkin yapılacak itirazlar ve hukuki prosedürün takibi, kaçak yapı para cezalarının iptali davaları, yıkım kararlarının iptali davaları, imar mevzuatından kaynaklanan uyuşmazlıklar hakkında ihtisas sahibidir. “İmar Planlarının Hukuki Denetiminde Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nın İmar Planı Yapma Yetkisi Üzerine Değerlendirme” isimli makalesi https://www.hukukihaber.net/makale/imar-planlarinin-hukuki-denetiminde-cevre-ve-sehircilik-bakanliginin-h436818.html adresinde yayımlanan Av. Aylin Canset Çelik, idare hukuku kapsamında, bireylerin idare karşısında korunması ve idarenin hukuka aykırı eylem ve idari işlemlerinden doğan davalar ile vergi hukuku kapsamında, devlet ve mükellef arasında meydana gelen vergi uyuşmazlıklarının güncellenen mevzuatlar ışığında; dava öncesi uzlaşma sürecinin yürütülmesi, dava yoluna başvurulması gereken hallerde dava takibinin sağlanması, vergi cezalarının iptali işlemleri ve düzeltme talepleri konularında müvekkillerine hukuki danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar