Skip Navigation Links

MKÜ’ye 4 Bin 729 Yeni Öğrenci Daha Katılıyor

ÖSYM tarafından açıklanan 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçlarına göre, Mustafa Kemal Üniversitesi’ne ilçelerdeki

Gündem   A+a-

MKÜ’ye 4 Bin 729 Yeni Öğrenci Daha Katılıyor

ÖSYM tarafından açıklanan 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçlarına göre, Mustafa Kemal Üniversitesi’ne ilçelerdeki meslek yüksekokulları da dahil, 4 bin 729 öğrenci kayıt hakkı kazandı.

MKÜ’ye kayıt yaptıracak öğrencilerden 138’i yabancı uyruklu öğrencilerden oluşuyor. MKÜ’ye çeşitli bölümlerine kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 3 Eylül Pazartesi gününden itibaren kayıtlarını yaptırmaya başladı.

Kayıt için gerekli belgelerini tamamlayan öğrenciler, mesai saatleri içinde, yerleştirildikleri okullarda oluşturulan kayıt masalarında, gerekli belgelerini teslim ederek, kayıtlarını yaptırabiliyorlar.

Üniversitemizde öğrenci kayıtları, gerekli belgelerin eksiksiz teslim alınmasıyla birlikte elektronik ortamda gerçekleştiriliyor. Öğrenciler kesin kayıtlarını, 7 Eylül Cuma Günü mesai saati bitimine kadar yaptırabilecekler. 2012-2013 Eğitim-Öğretim Döneminde MKÜ’yü kazanan öğrencilerin Fakülte ve bölümlere göre dağılımı: Fen-Edebiyat Fakültesine bu yıl, 57’si Tarih, 57’si Tarih (II.Ö), 62’si Türk Dili ve Edebiyatı, 38’i Türk Dili ve Edebiyatı (II.Ö), ve 4’ü Matematik bölümü olmak üzere, toplam 218 öğrenci yerleşti. Hukuk Fakültesine ise bu yıl 180 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Bunlardan 5’i okullarından birincilikle mezun olan öğrencilerden oluştu.

Hukuk Fakültesine ayrıca Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarına göre 10 öğrenci, 2. ve 3. sınıfa yatay geçiş ile 5’er öğrenci daha yerleşecek.

MKÜ Mühendislik Fakültesi bünyesindeki bölümlere bu yıl toplam 282 yeni öğrenci yerleşti. Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği Bölümlerinin her birine (1. ve 2. Örgün dahil 2’şer öğrenci okul birincisi kontenjanı olmak üzere) 47 öğrenci yerleştirildi. Toplam 757 öğrencinin yerleştiği Eğitim Fakültesi’nde bölümlere göre öğrenci dağılımı şöyle oluştu: Sınıf Öğretmenliği: 159, Türkçe Öğretmenliği: 108, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği: 108, Fen Bilgisi Öğretmenliği: 108, Matematik Öğretmenliği: 98, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği: 62, Psikolojik Danışma ve Rehberlik: 57, Psikolojik Danışma ve Rehberlik (II.Ö): 57. Ayrıca, Müzik Öğretmenliğine 40, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğine 50 öğrenci özel yetenek sınavıyla yerleşecek. Özel yetenek sınavıyla birlikte gelecek öğrencilerle birlikte Eğitim Fakültemize bu yıl gelecek yeni öğrenci sayısı toplam 847’ye ulaşacak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bu yıl 372 öğrenci kesin kayıt hakkı kazandı. Bu öğrencilerin bölümlere göre dağılımı ise şöyle: Kamu Yönetimi 62, Kamu Yönetimi (II.Ö) 62; İktisat 62, İktisat (II.Ö) 62; İşletme 62, İşletme (II.Ö) 62 öğrenci yerleşti. Tıp Fakültemizde bu yıl 1’i okul birinciliği kontenjanı olmak üzere 31 yeni öğrenci aramıza katılarak yükseköğrenim hayatına başlayacak. İlahiyat Fakültemize ise, 75 birinci örgün, 75 ikinci örgün, 4’ü okul birincisi kontenjanı olmak üzere toplam 154 öğrenci kesin kayıt hakkı kazandı. Sağlık Yüksekokulumuzda bu yıl 3’ü okul birinciliği kontenjanından olmak üzere Hemşirelik Bölümünü kazanan 88 öğrenci öğrenime başlayacak. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda bu yıl, 110 öğrenci daha aramıza katılırken, bunlardan 30‘u Acil Afet Yönetimi, 40’ı Tıbbi Dokümantasyon, 40’ı da Çocuk Gelişimi bölümlerinde öğrenim görecek. MKÜ Adalet Meslek Yüksekokulu’nda ise 50’si ikinci örgün olmak üzere 100 öğrenci daha aramıza katıldı.

MKÜ Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’na da 85 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Bu öğrencilerden 45’i Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünde, 40’ı Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümünde öğrenim görecek. Sivil Havacılık Yüksekokulu, Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü’nde 2’si okul birinciliği kontenjanı olmak üzere 47 öğrenci kesin kayıt hakkı kazandı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet