Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Ortadoğu’daki Kargaşa Sektörü Vurdu”

MAB Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bulut, son aylarda artan Ortadoğu ülkelerindeki iç karışıklıkların sektörü olumsuz yönde etkilediğini, fi

Ekonomi   A+a-

“Ortadoğu’daki Kargaşa Sektörü Vurdu”

MAB Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bulut, son aylarda artan Ortadoğu ülkelerindeki iç karışıklıkların sektörü olumsuz yönde etkilediğini, firma olarak gelişmeleri yakından takip ederek Pazar stratejisi ve planlamaları bu yönde yaptıklarına dikkat çekti.

İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde 3500 m2 alanı içinde 2000 m2 kapalı alanda faaliyetini sürdüren MAB Makine’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bulut, bünyelerinde yer alan makinelerin teknolojik açıdan bu bölgede en iyilerinden olduğunu ifade etti. Çelik konstrüksiyon imalatında kullanılan makinelerin her türlüsünün yer aldığı tesislerinde, 85 çekirdek kadronun yanında değişen iş potansiyeline göre çalışan sayısı 200’lere kadar çıkabildiğini kaydeden M. Ali Bulut “Çelik konstrüksiyon imalat ve montaj işleri, çelikhanelere yedek parça imalatı ve onarımları, kireç fırınları, silo, tank, boru ve her türlü teknolojik çelik imalatlar yapıyoruz. Yurt içinde geniş bir müşteri ağına sahibiz. Yurtdışına da genelde dolaylı olarak siparişe göre çelik konstrüksiyon, tank ve soğutma sistemleri de kuruyoruz” dedi.

AVRUPA’DAKİ KRİZE ORTADOĞU DA EKLENDİ

Çelik sektörünün kendilerine göre ölü bir yıl geçirdiği değerlendirmesi yapan Bulut “Geçen yıla baktığımızda Avrupa ve diğer ülkelerdeki ekonomik krize, Ortadoğu ve özellikle komşumuz Suriye’deki iç karışıklık, çatışmalar sektörün sıkıntı yaşamasına yol açtı. Her ne kadar Türkiye, dinamikliğini korusa da yurt dışında yaşananlardan olumsuz etkilemektedir. Avrupa derken Arap ve Afrika ülkelerindeki kargaşa çelik sektörünü pazar açısından çok etkilemiş durumdadır. Yani çelik sektöründe daralma var. Bunun çözümü ya yeni pazarlar bulmak ya da kaliteli çelik üretimine girmektir. Yeni pazarlar kısmını biraz irdelersek önümüze; rekabet etmek için maliyet sorunu çıkmaktadır. Çelik üreticilerine desteği devlet sağlamalıdır ki, rekabet etme gücünü elde etsin” diye konuştu.

YATIRIMLA KAPASİTEMİZ 4 KATINA ÇIKACAK

Her firmanın olduğu gibi kendilerinin de ileriye dönük planlarının bulunduğuna işaret eden MAB Makine Yönetim Kurulu Başkanı Bulut şöyle konuştu: “Sektörde daha ileriye gidebilmek ve güçlü olabilmek için yatırım yapmak şart. Biz de tabi ki bunları yaparken, AR-GE çalışmalarımızın ekseninde hareket etmek istiyoruz. Mevcut kapasitemizi 4 katına çıkaracak bir yatırım hazırlığı içindeyiz. AR-GE çalışmalarımız tamamlanır tamamlanmaz yatırımımıza başlayacağız. Bu yatırımla ilgili KOSGEB ve DOĞAKA gibi kuruluşlarla da dirsek temasındayız. Daha önceki yatırımımızda bütçe olmadığından bu kuruluşlardan hiçbir katkı almadık. Ciddi ve kapsamlı olan bu yatırıma katkıları olur.”

HASSA TUNELİ ARAZİ SORUNUNU ÇÖZER

M. Ali Bulut, yatırım konusunda yaşanan en büyük sorunun arazi olduğuna vurgu yaparak, bu problemin Hassa tünelinin faaliyete geçmesiyle çözülebileceğini vurgulayarak “Tünel bölgenin çehresini değiştirecek. Yatırım alanlarını da genişletecek. Bu bölgede bilindiği gibi yatırım yapmak için yer sorunu var. Tünel projesiyle Devlet uzun vadede, Hassa’daki geniş araziyi yatırımcıya açarak bu sorunu da çözmeye çalışmaktadır. Bunun yanında kısa vadede çözüm gerekmektedir. Bu da yatırımların önünü açmak için bölgemizde bulunan hazineye ait arazileri gerçek yatırımcılara tahsis edilmesi zaruri hale geldi” şeklinde konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar