Skip Navigation Links

Dörtyol'da Turunçgil Festivaline Hazırlık Sürüyor

Birinci Uluslararası Dörtyol Kültür Sanat Ve Turunçgil Festivalinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Gündem   A+a-

Birinci Uluslararası Dörtyol Kültür Sanat Ve Turunçgil Festivalinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Her yıl geleneksel anlamda ve yerel olarak düzenlenen Turunçgil Festivali bu yıl Uluslararası bir boyut kazanıyor.

17 - 19 Kasım tarihleri arasında yapılması planlanan Birinci Uluslararası Dörtyol Kültür, Sanat ve Turunçgil Festivali ile ilgili olarak dün Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasında bir toplantı tertiplendi.

Festivalin organizasyonunu üstlenen Dörtyol Kaymakamlığı, Dörtyol Belediyesi ve Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliğinin üyeleri Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasında festivalin paydaşlarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Ak Parti Hatay Milletvekili H. Bayram Türkoğlu, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkan Vekili Aytekin Kılınç, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birlik Başkanı Mevlüt Coşkun’un yanı sıra Dörtyol’daki Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda daire amiri toplantıya iştirak etti....

Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkan Vekili Aytekin Kılınç, toplantıya gösterilen ilgiden ve katılımdan ötürü teşekkür ederken Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ise; “İlçemiz tarımı ve sanayisi ile ön plana çıkan bir yer. Sanayi kendi iç dinamiklerini kullanarak tanıtım faaliyetlerini ulusal ve uluslararası alanda yapılan sanayi fuarlarıyla gerçekleştirmekte. Sanayinin hedef kitlesi belli. Oysa tarımsal üretimimizin yapılacak olan bir etkinlikle ulusal ve uluslararası alanda duyurulmasına ve tanıtımının yapılmasına ihtiyaç vardı. Belediyemiz ve Turunçgil Üreticileri Birliğimiz bu konuda üstlerine düşeni yaparak yerel bazdaki turunçgil festivalimizi uluslararası bir alana taşıma amacıyla yola çıktılar. Bu gün burada sizlerle bu festival kapsamında neler yapılması gerektiğini görüşeceğiz. Katılımınız ve katkılarınızdan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birlik Başkanı Mevlüt Coşkun’da hazırlanan slayt eşliğinde bu güne kadar festival komitesi olarak yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler vererek; “İlk olarak bütçemizi oluşturduk. Sonrasında ise başta internet ortamında olmak üzere yerel ve yaygın basında tanıtımını yaptık. Logomuzu belirledik. Planlamalarını yaptık. Etkinlikleri kabaca belirledik. Yapılacak yarışmaları tespit ettik. Burada içerik bakımından sizlerin katkılarını bekliyoruz” dedi.

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet