Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Yeni Büyüme Planlarım Var”

Ata Sac Güçlü Ve Dinamik Yapısıyla Her Geçen Gün Daha da Büyüyor

Ekonomi   A+a-

Ata Sac Güçlü Ve Dinamik Yapısıyla Her Geçen Gün Daha da Büyüyor

Ata Oğuz;

“Yeni Büyüme Planlarım Var”

Ata Oğuz, Hatay ve Osmaniye’de Yassı ürün üretimine yönelik son yıllarda yapılan yatırımlar beraberinde yan sanayilerinde gelişmesini sağlıyor. Demir çelik sektöründe 33 yıllık iş tecrübesine sahip olan Ata Sac Ltd. Şti. iki yıl önce kurduğu rulo sacı trapez, oluklu ve mahya şeklinde üretebilen tesisini yeni makinelerle hızla geliştirdi.

Ata Oğuz: “Yatırımlarımızı durdurmadık. . Gelecekte sektördeki yatırımların daha çok artacağını ve pazarda büyüme olacağına inandığımız için teknolojik yenilikleri hızla gerçekleştirmekteyiz.”

Yapmayı planladıkları yeni yatırımlar çerçevesinde mevcut yerlerinin yetersiz kaldığına da vurgu yapan Ata Oğuz, “Yeni yatırımlarımız ile hem mevcut müşteri portföyümüzün taleplerini karşılayabiliyoruz, hem de ürün çeşitliliğimiz sayesinde yeni pazarlarda, yeni müşterileri bünyemize katıyoruz” derken sözlerine şöyle devam etti:

“Yeni yatırımlarımız ile hem mevcut müşteri portföyümüzün taleplerini karşılayabiliyoruz, hem de ürün çeşitliliğimiz sayesinde yeni pazarlarda, yeni müşterileri bünyemize katıyoruz. Hedefimiz daima nihai tüketiciye istenilen kalitedeki ürünü en hızlı şekilde ulaştırmaktır. Müşteri kitlemizin farklılığı sebebiyle, ürün yelpazesini geniş tutabilmek özellikle rekabetin artmış olduğu böyle dönemlerde oldukça önemlidir. Bu yüzden de büyüme adına yeni hedeflere odaklanıyoruz.”

1979’dan bu yana sektörün içerisinde yer aldıklarını belirten Ata Sac Ltd. Şti.’nin sahibi Ata Oğuz, hedeflerini daima yukarı tuttuklarını ve bölgenin gelişimini uygun olarak 2010 yılında başlattıkları büyümelerini yeni yatırımlarla hız kesmeden devam ettirdiklerini söyledi.

Kalite ve güven prensipleri doğrultusunda müşterilerine her zaman en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirten Oğuz, yatırımları konusunda şu bilgileri verdi:

“ İlk olarak 0,30 mm’ den 1mm’ye kadar olan kalınlıktaki galvanizli ya da boyalı rulo sacları, en fazla 12 m boyunda, toplamda da dakikada 25 metre üretim yapabilen makinemizi aldık. Makinemizde rulo sacı oluklu, mahya ve trapez şekilde işleyerek müşterilerimize sunabilmekteyiz. Oluklu makinemiz saatte 3 ton, düz makinemiz de 5 ton kapasitelidir. Ayrıca siparişe göre de üretim yapabilme özelliğine sahibiz. Yatırımlarımızı durdurmadık. . Gelecekte sektördeki yatırımların daha çok artacağını ve pazarda büyüme olacağına inandığımız için teknolojik yenilikleri hızla gerçekleştirmekteyiz. Rulo küçültme makinemizi de bünyemize kattık. Yani ihtiyacımız olan her şeyi alarak serimizi tamamladık. Şuanda aylık 5–6 bin ton sac işleyebilen tesis durumuna geldik. Müşteri memnuniyetini arttırmak için üretimin her aşaması titizlikle kontrol edilmektedir.”

Yapmayı planladıkları yeni yatırımlar çerçevesinde mevcut yerlerinin yetersiz kaldığına da vurgu yapan Ata Oğuz, “Yeni yatırımlarımız ile hem mevcut müşteri portföyümüzün taleplerini karşılayabiliyoruz, hem de ürün çeşitliliğimiz sayesinde yeni pazarlarda, yeni müşterileri bünyemize katıyoruz. Hedefimiz daima nihai tüketiciye istenilen kalitedeki ürünü en hızlı şekilde ulaştırmaktır. Müşteri kitlemizin farklılığı sebebiyle, ürün yelpazesini geniş tutabilmek özellikle rekabetin artmış olduğu böyle dönemlerde oldukça önemlidir. Bu yüzden de büyüme adına yeni hedeflere odaklanıyoruz. Şuanda tesisimiz 1000 metrekare kapalı alan içerisinde yer almaktadır. Payas’ta sanayi bölgesi olarak kabul edilen alanda da 2000 metrekare kadar kapatabileceğimiz yerimiz mevcuttur. Ancak biz Erzin OSB’den de yer alabilmek için başvurumuzu yaptık. Eğer gelecekte istediğimiz arsayı bulabilirsek panel üretimi yapabilen yeni bir tesis kurmak istiyoruz” dedi.

Yaşanan savaşların ve Avrupa’daki krizin sektörü olumsuz etkilediğine de dikkat çeken Oğuz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Dünya piyasalarındaki daralma eğilimi, giderek artan ölçülerde Türkiye ekonomisine de yansımaya devam ediyor. Ülkemizin Ortadoğu ve Kuzey Afrika yönelik siyasi açılımları bölge ile olan alışverişi canlandırmışken, 2011 yılının başlarından itibaren yaşanan krizler ve ayaklanmalar bu canlı ilişkinin seyrinin değişmesine yol açtı. Mısır, Tunus, ve Libya’da yatırımları, işyerleri ve fabrikaları bulunan Türk işadamları tedirgin durumda. Buna ek olarak özellikle de komşumuz Suriye’deki kargaşa tüm sektörlere adeta darbe vurmuştur. Oysa bölgemizdeki fabrikalar dünyanın çoğu ülkesine mal gönderen markalaşmış firmalar. Ancak iç piyasadan gelen talepler çok yetersiz, ihracata yönelik taleplerin düşmesi nedeniyle sektörün kapasite kullanım oranları olumsuz yönde etkileniyor ve üretimin baskı altında kalmasına neden oluyor. Bu yüzden tesislerde vardiyalar yine düşürülmüş durumda. Üretimler yavaşlatılmış. Ancak yaşanan sıkıntıların böyle devam etmeyeceğini düşündüğümüzden içimiz de umutsuzluk yok. Pazarın genel durumuna baktığımızda ise, yurt içi taleplerde bir iyileşme olacağına inanıyoruz, ancak aynı zamanda ihracatın daha fazla arttırılması gerekmekte ve yeni pazarlara girişler hızlandırılmalıdır. Zaten yaşanan durgunluğa rağmen yatırımcılarımız korkmamakta aksine Osmaniye, Dörtyol ve Payas yatırımlarını hızla sürdürmektedirler. Çünkü durgun zamanlarda yatırım maliyetleri düşüyor, malzeme fiyatları ucuzluyor, dolayısıyla birçok üretici ve yatırımcı durgun zamanlarda hakli olarak yatırıma yönelip krizi fırsata çevirmeye çalışarak, krizin etkisinin iyice yok olacağı, piyasanın canlanacağı günlere hazırlık yapıyorlar. Şirket olarak biz de aynı düşünceyle hareket ediyoruz.”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar