Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANLIĞINA A.CENGİZ GÜL SEÇİLDİ.

Ankara Başkent Öğretmen evinde düzenlenen olağanüstü kongre ile göreve seçilen Gül, Çelik-İş Sendikasının Türk işçi hareketinin kaderini değiştiren bi

Gündem   A+a-

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanlığına Ali Cengiz Gül Seçildi.

 

Ankara Başkent Öğretmen evinde düzenlenen olağanüstü kongre ile göreve seçilen Gül, Çelik-İş Sendikasının Türk işçi hareketinin kaderini değiştiren bir sendika olduğunu belirtti.

 

Gül, hiçbir zaman sarı sendika olmadıklarınıbelirterek,”Çelik-İş Sendikası gücünü halktan alıyor. Emek en yüce değerdir.İşçinin çalışanın hakkı alnı kurumadan verilmelidir. Bu anlayış çerçevesinde yıllardır hareket ettik. Türlü zorluklara ve tüm engellemelere rağmen büyük başarılar elde ettik,”dedi.

 

Gül,”Genel Başkanımız Feridun Tankut örnek bir tavır sergileyerek görevini gençlere emanet etmiştir. Bu sendikacılık tarihinde eşine zor rastlanır bir olaydır. Bizler makam mevki, koltuk meraklısı değiliz. Şu ana kadar hiçbir yanlış iş içerisinde olmadık olmayacağız. Abilerimizin Genel Başkanımız Rahmetli Metin Türker’in izinde gidiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Uluslar arası standartlarda bir sendika kanunu istediklerini belirten Gül, şöyle konuştu:

 

"mecliste bekleyen sendikalar kanunu bir an evvel çıkarılmalıdır. Bu kanunun çıkması halinde ülkemiz daha da gelişecek büyüyecektir. Uluslar arası standartlarda bir sendika kanunu istiyoruz. Birçok konuda ab normlarına dayalı yasalar çıkartıldı ama emekten yana olan bu sendikalar kanunu hala mecliste bekliyor. Biz birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek tüm sorunların üstesinden geleceğiz.”

 

Yapılan konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimlerde Cengiz Gül genel başkanlığa oy birliği ile seçildi.

 

Yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

 

Başkan: Ali Cengiz Gül

Genel Sekreter: Yunus Değirmenci

Genel Mali Sekreter: Bayram Altun

Genel Teşkilatlandırma sekreteri: Muharrem Şahin

Genel Eğitim Sekreteri: Recep Akyel

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş