Skip Navigation Links

Çelik-İş’te Devir Teslim Başladı…

Çeliş-İş Sendikası Olağan Üstü Genel Kurulu Ankara başkent öğretmenevi kongre salonunda gerçekleştirildi.

Gündem   A+a-

 

Çelik-İş’te Devir Teslim Başladı…

Çeliş-İş Sendikası Olağan Üstü Genel Kurulu Ankara başkent öğretmenevi kongre salonunda gerçekleştirildi.

Çeliş-İş Sendikası Olağan Üstü Genel Kurulu için Ankara’ya giden 8. Gün Köşe yazarı Doğan Süslü gelişmeleri an ve an www.8gunhaber.com’da sizlerle paylaşıyor.

Kongreye Ak-İş konfederasyonu Onursal Başkanı ve Milletvekili Salim Uslu, Hak-İş Konfederasyon Başkanı Mahmut Arslan, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Feridun Tankut, Şube Başkanları, Çelik-İş delegasyonları ve diğer konuklar katıldılar.

Açılış konuşması Ak-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Şener Oğuz tarafından yapıldı. 5 kişilik Divan oluşturuldu. Divan başkanlığına Mahmut Arslan, Başkanvekilliğine Ulvi Öngören, Üyeliklere Osman Güneş, Naci Bayınlı ve Şerafettin Koç seçildiler. Saygı duruşu ve istiklal marşı sonrası genel başkan Feridun Tankut, uzun ve duygusal bir konuşma yaptı.

Feridun Tankut yaptığı konuşmada; “Ak-İş konfederasyonu, Çelik-İş olarak bizim ailemiz ve şemsiyemiz oldu. Ak-İş konfederasyonuna yürekten ve gönülden bağlıyız. 33 yıllık sendikal mücadelemde, sendikamıza ihanet eden isimleri bilerek vermiyorum. Sendikal yönetimde risk alma, doğrular ve ilkler konusunda hiçbir tereddüdümüz olmadı. 12 Eylül dönemi ve sonrasında yaşadığımız baraj sorunu bugünde karşımızda, bu sorun sendikacıların değil ülkenin bir sorunudur. Sendikal sorunların çözümünde Salim Uslu, Mahmut Arslan ve diğer birkaç kişiden yardım almaktayız. Salim bey bildiğiniz üzere TBMM’de milletvekili, mecliste ki 550 milletvekilinden büyük çoğunluğu sermayenin güdümünde yürüyor. Alınteriyle kazanıp Ergenekon oyunlarıyla kaybettiğimiz işyerleri oldu. Bunlardan biri MKE(Makine Kimya Endüstrisi) oldu. Sivas demirçeliği kaybettik. Sakarya’da iki iş yeri birleşti burayı kaybettik. Buraları kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

İDÇ Sporda bini aşkın lisanslı sporcumuz var. Türk spor tarihinde İDÇ sporun bir yeri vardır. Karabük Sporda da önemli işler yaptık. Sporda büyük iş yapan Çelik-iş sağlık alanında da Check-up sistemini gerçekleştirdi. Ak-iş şemsiyesi bizi yağmurdan, kardan, soğuktan korudu. Başta Salim Uslu olmak üzere, tüm yetkililere, tüm şube başkanlarına teşekkür ediyorum.” Dedi

Zaman zaman gözleri dolan konuşmakta güçlük çeken Genel başkan Tankut, tüm işyerlerinden ve şubelerden helallik istedi. Yönetimi, sendikacılığı kendi isteğiyle yorulduğunu ifade ederek bıraktığını, Bundan sonra dinlenip Hacca gitmek istediğini ifade etti. Eşine de ayrıca teşekkür eden Feridun Tankut, konuşmasının başında olduğu gibi konuşmasının sonunda da uzun uzun ayakta alkışlandı.

Not : 02.09.2012 Pazar günü genel başkanlık seçimi yapılacaktır.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet