Skip Navigation Links

Kültür Mirası Bu Müzede Yaşayacak

İskenderun’un hafızası Kent Müzesi’nde yaşayacak

Gündem   A+a-

 

 


Kültür Mirası Bu Müzede Yaşayacak


İskenderun’un hafızası Kent Müzesi’nde yaşayacak
Kent Müzesi’nin restorasyon çalışması sürüyor

İskenderun’un yerel tarih ve kültür mirasının örneklerle yaşatılacağı Kent Müzesi’nde, restorasyon çalışması devam ediyor.
20.yüzyıl mimari çağı yapıtı olan Kent Müzesi, bahçe içinde konumlanan iki katlı, hareketli kübik kütleye sahip kagir yığma konut özelliğini taşıyor.
İskenderun Belediyesi tarafından restore çalışmasının tamamlanmasının ardından, hizmete girecek olan Kent Müzesi’nde İskenderun tarihinin kesitlerinden yaşam ve mutfak kültürünü sergileyecek araç, gereç, giysilerini tanıtan eşyalar sergilenecek.
İskenderun Kent Müzesi’nin kentimizin hafızası olacağını belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, tarih mirasımızı kültürel, sanatsal ve toplumsal boyutlarıyla korumamız ve yaşatmamız gerektiğini söyledi.

‘Kültürümüzü adınızla yaşatalım’
Halkımızdan, elinde bulunan kentimizin tarihini yansıtan araç, gereç ve eşyaları vermesi halinde isimleriyle Kent Müzesi’nde sergileneceğini ve böylelikle kültürümüzün gelecek nesillere aktarılacağını ve yaşatılacağını belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Dünya sürekli değişiyor. Değişmeyen tek şey değişimdir. Fakat önemli olan bu değişim sürecinde özü korumak, kültürel varlıkları kuşaktan kuşağa aktarmak, korumak ve yaşatmaktır. Özü koruyamazsanız, o değişim anlamsızlaşır. İşte Kent Müzesi kentin hafızasıdır. İskenderun tarihinin kesitlerinden yaşam ve mutfak kültürünü sergileyecek araç, gereç, giysilerini tanıtan kentin hafızası olacaktır. Kültürel, sanatsal ve toplumsal boyutlarıyla tarih mirasımızı korumak ve yaşatmak bizim görevimizdir. Halkımız, elinde bulunan kültürümüzü yansıtan araç, gereç ve eşyaları getirmesi halinde bunları kendilerinin isimleriyle sergileyeceğiz. İskenderun Kent Müzesi’nde kültürümüzü birlikte koruyalım, yaşatalım ve gelecek nesillerimize aktaralım” dedi.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet