Skip Navigation Links

'Kampa İstediğimiz Zaman Gideriz'

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Apaydın kampına istedikleri zaman gidebileceklerini, ancak siyasi polemik konusu olmak da istemediklerini söyl

Gündem   A+a-

"Apaydın Kampına İstediğimiz Zaman Gideriz"

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Apaydın kampına istedikleri zaman gidebileceklerini, ancak siyasi polemik konusu olmak da istemediklerini söyledi.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Apaydın kampına istedikleri zaman gidebileceklerini, ancak siyasi polemik konusu olmak da istemediklerini söyledi.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve beraberindeki heyet, Hatay'da çadır kent ziyaretleri öncesinde Hatay Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Vekili Kadim Doğan'la görüşen Akar, görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Zamanları olmadığı için Apaydın Çadır Kenti'ni ziyaret edemediklerini söyleyen Akar, "Zamanımız olmadığı için Apaydın'ı ziyaret edemedik. Biz Kızılay olarak siyasi polemiklerin ortasında kalmak istemiyoruz. Hiçbir kişiye ya da siyasilere malzeme olmak istemiyoruz. Apaydın kampına istediğimiz zaman gideriz, istediğimiz zaman çıkarız, gerektiği zaman. Orası için spesifik bir durum söz konusu değil bizim için. Oraya hizmetlerin gitmesi önemli bizim için. Problem de değil bizim için oraya girip çıkmak." dedi.

Kızılay olarak yurt dışı ve sınır operasyonlarına hazır olduklarını aktaran Akar, "Yardımlar sadece Türkiye içinde de olmaz. Türkiye dışında da olur, eğer gerek görülürse, Bm'den izin alınabilirse, uluslar arası mutabakat sağlanırsa, Türkiye dışında, Suriye sınırları içinde devletimizin uygun gördüğü zaman operasyon yapabilecek durumdayız." açıklamasında bulundu.

İnsanların buraya gelmesini önlemek için köylere de yardım götürebileceklerini dile getiren Başkan Akar, "Sınır noktasında da operasyon yapabiliriz. İnsanların buraya gelmesini engelleyen ve insanların misafirliklerinin az sürmesi için, kendi evlerinde kalıp ihtiyaçlarını bizden karşılaması gibi bir durum da söz konusu olabilir, kısmen biz bunu da yapıyoruz. Sıfır noktasında bazı teslimatlarımız var. Bunları da kurallarımız gereği çok açık ve aleni yapıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Türkiye genelinde 120 bin çadıra sahip olduklarını anlatan Başkan Akar, şu bilgileri verdi: "Bizim Türkiye çapında Van depreminde sıfırlanan çadırları yeniden üretmeye başladık. Bölgeye yeteri kadar çadır stoğu yaptık. Hatay'da 2 bin 713 Türkiye'de de 60 bin çadırımız var."

Kilis'te yapılan sıfır noktası operasyonuna katıldığını ve tüm çadır kentlerden çok memnun olduğunu belirten Akar, "Nerde sıfır noktası operasyonumuz var onları görüyoruz. Dün Kilis'teki kentimizi ve sıfır noktası operasyonlarımızı gezdim. Son derece memnun kaldım." dedi.

Türkiye'nin yaptığı kampları hiçbir ülkede görmediğini de anlatan Akar, şunları söyledi: "Ben tebrik ediyorum herkesi. Ben dünyanın bütün ülkelerini gezdim. Kızılay ve Kızılhaçlarını gezdim, oradaki mültecileri gördüm. Afrika'da, Asya'da, Amerika'da mülteci durumundaki insanların hepsini gördüm. TC Devleti dışında dışarıdan gelen misafirlerine bu kadar özen gösteren, bu kadar hizmet eden, bu kadar insana kıymet veren başka bir devlet daha yoktur. Onu çok rahatlıkla söylüyorum. Bütün misafirlerimizi biz aynı hassasiyet, aynı düzenle, üç öğün yemek vererek kıyafetlerinden eğitimlerine kadar düşünerek ben tebrik ediyorum herkesi." Apaydın kampında askeri eğitim verildiği iddiaların da değinen Akar, "Bana arkadaşlarımdan gelen eğitim yapıldığıyla alakalı hiçbir bilgi yok. Üstelik böyle işleri de merak etmem doğrusu." şeklinde konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet