Skip Navigation Links

Kıran Kırana Mücadele Ettiler

Hatay'ın Belen ilçesinde düzenlenen geleneksel aba güreşleri müsabakaları, kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Spor   A+a-

Kıran Kırana Mücadeleye Ettiler

Hatay'ın Belen ilçesinde düzenlenen geleneksel aba güreşleri müsabakaları, kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Hatay'ın Belen ilçesinde düzenlenen geleneksel aba güreşleri müsabakaları, kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Belen Şehitler Abidesi yanında bulunan parkta gerçekleştirilen aba güreşlerine, Hatay'ın çevre ilçe, köy ve beldelerden katılan güreşçiler mücadele ettiler. Müsabakaları Mhp Hatay milletvekili Şefik Çirkin, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar, Kurtlusoğuksu Belediye Başkanı Osman Koşay'ın yanı sıra davetliler ve vatandaşlar takip etti.

Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar, aba güreşleri madalya töreninde yaptığı konuşmada, "Ata sporlarımızdan olan Aba güreşleri müsabakalarını halka sevdirmek, Türk milletinin örf ve adetlerini yaşatmak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak, spora teşvik etmek için müsabakalar düzenliyoruz." dedi.

Yılmazlar, "Belen'de düzenlenen aba güreşi müsabakalarında kıyasıya mücadele eden gençlerimizi yürekten kutluyorum. Burada yenen de yenilende pehlivan. Bu nedenle kırılganlık alınganlık göstermesinler. Önemli olan burada ata yadigarı sporu yaşamak ve yaşatmaktır. Buradan geleceğin pehlivanları ve milli güreyçileri çıkacak inşallah." dedi.

Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece her zaman ayakta kalacağına ve hiçbir gücün bu milleti alt edemeyeceğine vurgu yapan Yılmazlar, sözlerine şöyle devam etti: "Bu ülkede birlik ve beraberliğimizi bozulmasın. Allah tüm gençlerimizin gücünü kuvvetini arttırsın; Allah'a dua ediyoruz bu ülkenin birliğini düzenini bozmasın, bir olacağız diri olacağız. Burada her görüşten insanlar var. Ben inanıyorum ki bir gün gelecek herkes kol kola gireceğiz, şekilciliği bırakacağız ve hepimiz bir olarak ülkemize vatanımıza milletimize sahip çıkacağız."

Güreşlerinin sonunda dereceye giren sporcular madalya, plaket ile ödüllendirildiler.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet