Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

İTSO, Korona virüs (Covid-19) tedbirleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle, Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

İTSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Ekonomi   A+a-

 İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, Korona virüs (Covid-19)  tedbirleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle, Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Yeterli çoğunluğun sağlandığı Olağan Meclis toplantısı, İTSO Meclis Başkan Okan Belli Başkanlığında yapıldı.
Haziran ayı Meclis toplantısına, İTSO Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter,   Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu,  Genel Sekreter Figen Gül Dönmez katılırken,  Meclis üyeleri de toplantıya video konferans yöntemiyle bağlandılar.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Haziran ayı Meclis toplantısında ülkemiz ve bölgemizde yaşanan son gelişmeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.
1 Milyonu aşkın aşılama yapılmasını umut verici bir gelişme olarak görüyoruz
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Haziran ayı Meclis toplantısında Ülkemizin ana gündem maddesi olan Covid-19 aşısı ile ilgili açıklamalarda bulunarak; “Bilindiği üzere Haziran ayı aşılama sürecinde önemli ölçüde hızlandığımız bir ay oldu. Tam kapanma ve kademeli açılma dönemleri sonrasında, süratli bir aşılama sürecinden geçiyoruz. Sağlık Bakanlığımızca yapılan açıklamalarda, temmuz ayına kadar 20 yaş üstünün aşılanmasının hedeflendiği ifade ediliyor. Son birçok haftadır, günde 1 milyonu aşkın aşılamanın yapıldığını görmek, bizleri çok memnun ediyor. Aşılama performansımızın, pandemi ile mücadelede çok önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz.
1.ve 2. doz aşılama hızla sürerken, bilim insanları tarafından 3. doz aşılamalar da gündeme getiriliyor. Haziran, temmuz, ağustos ve eylül olmak üzere, 4 ayda toplam 120 milyon doz biontech aşısının anlaşmasının imzalandığı yetkililerce açıklandı. Bunun yanı sıra, yerli aşı çalışmalarımızda da, umut verici gelişmelerin yaşandığını duyuyoruz. Genel olarak son dönemde, yeni vaka sayıları kontrol altına alınsa da, farklı varyantların varlığı ve yayılım hızı yüksek mutant virüslerin oluşu, koronavirüsle mücadele sürecinin uzun soluklu, sabır ve takip gerektiren bir süreç olduğunu bizlere gösteriyor.
Ancak iş dünyası olarak aşılama hızının sürekliliğini korumasıyla, başta turizm sektöründe olmak üzere, tüm ticari hayatta canlanmalar olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Nefes Kredisi Başvuruları Başladı
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Nefes kredisi ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirerek sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz ay, TOBB nefes kredisi ile ilgili ilk duyuruları sizlerle paylaşmıştık. Haziran ayı itibariyle, nefes kredisi başvuruları başlatıldı. Biz İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak; Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası ve Denizbank’a belli bir miktar kaynak aktararak, süreci başlatmış olduk. Yakın zamanda birkaç banka daha ekliyoruz. Bu konuda yazışmalarımız devam ediyor. TOBB Nefes Kredisi’nin üyelerimiz için faydalı olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum dedi.
Meclis Üyelerine Öztüketime Dayalı Enerji Sistemleri Anlatıldı
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı Meclis toplantısında, Meclis üyelerine video konferans yoluyla Alfa Enerji Ltd.Şirketi Hatay Şubesinden İrem Akıncı ve Nurgül Tütüncüğlu tarafından Öz tüketime dayalı güneş enerji sistemleri hakkında teknik ve detaylı bilgiler verildi.
Haziran ayı Meclis toplantısında video konferans ile bağlanan  Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Tuncay Paşaoğlu, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Haziran  ayı Meclis toplantısında, gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar