Skip Navigation Links

Sınav Kaygısı ile Başedebilirsiniz!

İskenderun Palmiye Hastanesi Uzman Psikoloğu Sevgi Kirmit, hafta sonunda YKS’ye girecek öğrencilere ve ailelerine önemli tavsiyelerde bulundu.

 Sınav Kaygısı ile Başedebilirsiniz!

Sağlık   A+a-

 Sınav Kaygısı ile Başedebilirsiniz!
İskenderun Palmiye Hastanesi Uzman Psikoloğu Sevgi Kirmit, hafta sonunda YKS’ye girecek öğrencilere ve ailelerine önemli tavsiyelerde bulundu.
Sınav stresi ile baş etmenin yolları hakkında bilgilendirmede bulunan Uzman Psikolog Sevgi Kirmit, “Sınav stresinin altında yatan en büyük etmen, performans korkusudur. Bu performans korkusu çoğunlukla sınav anına ve sınav sonrası sonuca verilen anlamlar neticesinde ortaya çıkmaktadır. Çünkü iki durumda da bir belirsizlik söz konusudur. Bu belirsizlikler; sınav günü nasıl olacak ya hasta olursam, ya istediğim performansı gerçekleştiremezsem, ya sorular zorsa ve istediğim sonucu alamazsam her şey kötü olacak, bir sene daha hazırlanamam şeklinde geleceğe dönük olumsuz düşünceleri içerir. Böyle zamanlarda, bu olasılıkların da olabileceğini kabul edip, daha çok şimdiye yani; şu ana odaklanıp zorlandığımızı ve bu yolculukta tek olmadığımızı bilmek bize yardımcı olacaktır. Kendinize eğer böyle bir durumu en sevdiğim arkadaşım yaşasaydı ona nasıl davranırdım diye sorun. Ona ‘Ne kadar zayıfsın, asla böyle bir durum için kaygılanmamalısın’ ya da ‘Sınav stresin yüzünden asla başarılı olamayacaksın’ mı derdiniz? Bu sorunun cevabı hayırsa, ona nasıl yaklaşırdınız hayal edin ve aynı tutumu kendinize de gösterin. Sınav şu an için yolun son durağıdır, ama durakların sonuncusu değildir. Hayatımız boyunca sayısız yolculuklar ve duraklardan geçeceğiz. Yolcuyuz biz ve seyahat etmek yaşam şeklimiz. Geleceğimizin sadece bu sınavla belirlenemeyeceğini, bunun dışında insan olarak birçok kaynağımızın olduğunu ve yeni kaynaklar yaratabilme gücümüzün de olduğunu fark etmek her şeyden çok daha önemlidir. En kötü senaryoda bile mutlaka kazanımlarımız olacaktır. Bu bağlamda, sınav asla bir son değildir. Tüm öğrencilere keyifli bir deneyim diliyorum” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet