Skip Navigation Links

'Düşmanlığı Körükleyen Kan Davalarını Bitirmeliyiz'

'Kan davası yüzyılların toplumsal hastalığıdır.

'Düşmanlığı Körükleyen Kan Davalarını Bitirmeliyiz'Web
TV

Payas   A+a-

 Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın ev sahipliğinde, MKYK Üyesi Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Diyarbakır'ın, Şanlıurfa'nın değerli büyüklerinin katılımlarıyla Şanlıurfalı Laçin ve Diyarbakirli Kaya ailelerinin ‘’Barış Yemeği’ gerçekleştirildi.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan'ın barış yemeğinde yaptığı konuşmada
"Kan davası yüzyılların toplumsal hastalığıdır. Bunun anlamı,insanların adaleti kendi elleriyle gerçekleştirme arzusu ve intikam alarak onur kurtarma anlayışına dayanan zincirleme olarak cinayet işlenmesidir.
İslam dini cahiliye adeti olan kan davasını ortadan kaldırmış,insan haklarının dokunulmaz bir özgürlüğe sahip olduğunu ilan etmiştir.Bu durumu açıklayan ayet-i kerime şöyledir.
‘’ Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedi olarak kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap ve lanet etmiş, onun için büyük bir azap hazırlamıştır.’’( Nisa Suresi 4/93 )
Öldürmek, yeryüzünü fesada uğratmak ve insan neslini yok etmek olduğunu için İslamda haram kılınmıştır.
Katili affetme seçeneği, toplumsal barışı güçlendirmek içindir.Zira böyle bir davranış, üstün bir erdemin ifadesidir.Çünkü suçsuz olarak öldürülen kişi Cenab-ı Hak tarafından desteklenecek, katilde cezasını çekecektir.
Affetme ve bağışlama yetkisi Yüce Rabbimizin sıfatı, Sevgili Peygamberimizin de güzel ahlakındandır. O düşmanlarını, güçsüz oldukları zaman bağışlamış bundan dolayı pek çok insan iman etmiştir.O kötülüğe kötülükle karşılık vermemiş intikam almayı da asla düşünmemiştir.
Allah’ın, büyük değer verdiği insanın kendi değerini bilmesi ve konumuna yaraşmayacak kötü fiilleri yapmaması gerekmektedir.
Bizler de kan davalarının ortadan kalmasını, cinayetlerin durmasını, akan kanın durmasını istiyoruz. Çocuklar yetim kalmasın artık. Kadınlar dul kalmasın, gözleri yaşları anneler olmasın istiyoruz.
Bu süreçte emeği geçen, Diyarbakırdan, Şanlıurfa'dan gelen emek harcayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah gayretlerinizi en makbul ibadetlerden kabul etsin. Kaya ailesine bir kez daha taziye dileklerimi yeniliyorum. Bu olayların tekrarlanmaması için dua ediyor, üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapacağımızı da sizlerle paylaşıyorum. Açıklamasında bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet