Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz Bu Yaz Bir Başka Güzel Olacak …

Arsuz Belediyesi Tüm Birimleriyle Sezona Hazır …

Arsuz Bu Yaz Bir Başka Güzel Olacak … Web
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Dr Asaf Güven, Türkiye’nin gözde tatil beldelerinden Arsuz’da yaz sezonuna hazır olduklarını belirtirken, nüfusun dört katı artması, kent merkezinin yayalaştırma projesi, alternatif yol hazırlığı, çevre temizliği için Envitec’le yapılan protokol, plajlardaki düzenlemeler, asfalt ve parke taşı çalışmalarında gelinen son nokta ve daha bir çok konuda açıklamalarda bulundu.
İskenderun sınırından Kale Mahallesi ve ardından Samandağ Çevlik’e kadar uzanan eşsiz güzelliklerle dolu sahil şeridinde muhteşem bir yaz tatili planlayan herkesi beklediklerini belirten Başkan Asaf Güven, festival çalışmalarıyla ilgili talepleri kabul etmeye başladıkları gibi, hükümetin Covid 19 salgınıyla ilgili alacağı kararlar ışığında bir çok etkinliğin netleşeceğini söyledi.
Plajlarda tuvalet, soyunma kabini ve duşlukların mümkün mertebe heryerde olmasına özen gösterdikleri gibi, sahil şeridinin 70 Km’den uzun olması nedeniyle halk plajlarında çalışmalarının yoğunlaştığını belirterek, “Halkımız hizmetlerimizden yararlanırken titiz ve duyarlı olmalı. Çevre temizliği, kent mobilyaları, fidanlar, çiçekler, kabin, duşluk ve tuvalet gibi hizmet alanlarına zarar verilmemesi ve temiz tutulması halk sağlığı açısından büyük önem arzediyor” dedi.
Başkan Güven açıklamalarında, Arsuz kent merkezinde yayalaştırılacak iki caddede standlar, sokak müziği, eğlenceli bir atmosfer, özel ışıklandırmalar gibi bir çok çalışmanın hızlı bir şekilde haşata geçeceğine vurgu yaptı.
Özellikle yaz tatilinde Arsuz’a gelen vatandaşlardan çevre temizliği konusunda hassasiyet beklediklerini belirten Başkan Güven, her yaz sezonunda yaşanan trafik kazaları için de sürücülerin daha dikkatli olmalarını istedi.
Başkan Güven yaptığı açıklamalarının devamında, Karaağaç bölgesinde bilim merkezi çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekerken, bölge halkının bilim, kültür sanat etkinliklerinden azami düzeyde yararlanmaları için çaba içinde olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Başkan Güven, üç yıllık yaptıkları parke taşı ihalesinin altı ayda tamamlanması nedeniyle yeni bir ihale hazırlığının sürdüğünü belirterek, asfalt ve parke taşı döşeme çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.
Başkan Güven açıklamalarına şöyle devam etti:
Geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle esnaflar ve bölge halkı olarak sıkıntılı bir sezon geçirdik. Bu sezon aşılama çalışmalarının hız kazanması ve salgının etkilerindeki azalma olması ümidiyle renkli ve eğlenceli, tatlı anılar biriktiren bir yaz sezonu umut ediyorum.
Esnaflarımızın durumu içler acısı. En azından bu sezon işlerini toparlamaları ve zararlarını mümkün mertebe karşılamaları için fırsat olacaktır. Biz de belediyemizin tüm birimleriyle esnafımızın ve tatilcilerimizin yanında olacağız.
Salgının tüm olumsuz etkilerinin sona erdiği, sağlıklı ve eğlenceli bir yaz sezonu olması en büyük temennim. Denizi, güneşi, kumu, yaylaları, doyumsuz güzellikte seyir alanlarımızda güzel vakit geçirmek isteyen herkesi Arsuz’a davet ediyorum.
Tüm ekiplerimiz sezonun başlangıcına doğru çok yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar. Yaptığımız tüm bu çalışmaların halkımızın yararına olduğunu hatırlatarak, ortak kullanım alanlarında ve evlerimizin, işyerlerimizin önünde temizliğe azami düzeyde önem vermeliyiz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Arsuz Bu Yaz Bir Başka Güzel Olacak …  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş