Skip Navigation Links

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ; HBB Anayasayı Çiğniyor

SAĞLIK BAKANLIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ; HBB Anayasayı ÇiğniyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Beyzade Fm Tv’ de Serkan Uğraş ve Mustafa Dilek’ in sorularını cevapladı.
 
 
 
Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Defne ilçesindeki Turunçlu Arıtma Tesisi başta olmak üzere, ilçelerdeki kanalizasyon sorunlarına değindiği konuşmasında, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin anayasaya aykırı bir faaliyet içerisinde olduğunu belirterek “HBB Anayasayı çiğniyor. Anayasanın 56. Maddesinde ‘devlet vatandaşının sağlığını korur’ diyor. Nasıl koruyacak? Çıkardığı kanunlarla da belirtmiş. Genelgelerle yasalarla aşağıya taşınmış. Bu arıtma tesisi meselesi yasalarla Hatay Büyükşehir Belediyesine verilmiş. HBB bu meseleyi çözmesi lazım. HBB seçimden önce söz vermiş kaldıracağım diye. Seçim bitti, vatandaşlar eylem yapıyor. Orada bir sağlık problemi var. 300 bin insanın kanalizasyon atığı Turunçlu’ da toplanıyor. O da günlük 40 bin metre küp civarında.
 
ARITMA TESİSİ ŞEHİR DIŞINDA OLMALI
 
Arıtmanın teknolojisi de eski, gürültü ve koku kirliliği de var, önüne geçilemiyor. Zaten yenilenmesi lazım. Bu tesis teknolojisi de yenilenerek şehrin dışında yapılsın diyoruz ama HBB hazırladığı projede çamur havuzlarını yeraltına alarak üstünü kapatmayı planlıyor. Bilinmelidir ki bu çözüm bilimden uzak ve bu sorunu çözemeyecektir.
 
BİR ÇOK İLÇEDE SORUN VAR
 
Sadece Defne’ de değil, birçok ilçenin kanalizasyonunu doğru düzgün arıtan tesis yok. Dörtyol Yeşilköy tarafından denize akan kanalizasyonun videosunu çekip paylaşmıştım. Muhtemelen önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığına ve Çevre bakanlığına bir suç duyurusunda bulunacağım. Gelin buraya siz bakın bu işe el atın diyeceğim.
 
KANALİZASYON ATIKLARI DENİZE DÖKÜLÜYOR
 
Çevrenin tartışıldığı, Marmara denizindeki müsilaj deniz kirliliğinin konuşulduğu şu günlerde biz ne yapıyoruz? Samandağ, İskenderun, Dörtyol, Payas’ ta da kanalizasyon atıkları denize dökülüyor. Acaba kendi kıyılarımızda da bu müsilajı görebilecek miyiz diye endişeliyiz, çünkü bizde de bu tehdit var” diye konuştu.
 
 
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ; HBB Anayasayı Çiğniyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet