Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yaz Aylarında Göz Sağlığına Dikkat!

“Güneş gözlüğü kullanarak göz sağlığınızı koruyun”

Yaz Aylarında Göz Sağlığına Dikkat!

Sağlık   A+a-

 Göz rahatsızlıklarının yaz döneminde artış gösterdiğine dikkat çeken İskenderun Palmiye Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Necmettin Mirioğlu, özellikle bu dönemde deniz girme nedeniyle ortaya çıkabilecek hastalıklardan, göz yaralanmalarından ve ultraviyole ışınlarından gözü korumak gerektiğini vurguladı.
Yaz mevsiminde sıkça karşılaşılan rahatsızlıklarla ilgili olarak uyarıda bulunan Op. Dr. Necmettin Mirioğlu, “Yaz aylarında polenlerin artmasıyla, gözlerde; sulanma, kaşıntı, batma gibi şikâyetlerde kendini göstermektedir. Bu süreçte polenlerden uzak durmak, alerjiyi hafifletecektir. Herhangi bir şikâyet görülmesi halinde mutlaka hekime başvurmak gerekmektedir” dedi.
“Güneş gözlüğü kullanarak göz sağlığınızı koruyun”
Daha sık yaz mevsiminde, güneş ışınlarından korunmak için güneş gözlüğü kullanmanın önemli olduğunu ifade eden Op. Dr. Necmettin Mirioğlu, “Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak, göz sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle, kaliteli güneş gözlüğü kullanımı sağlık açısından önemlidir. Güneş gözlüğü alırken; ışığı azaltacak koyulukta ve gözü kapatacak büyüklükte olması önemlidir. Güneş gözlüğünün ultraviyole (UV) filtre özellikli olmasına dikkat edilmelidir. Yüksek ışık koruması özelliğine sahip olan polarize camlı gözlük tercih etmek önemlidir. Ayrıca numaralı gözlük kullananlar, güneş gözlüğü almadan önce mutlaka göz doktorlarına danışmalıdır. Güneş gözlüğü alırken de; markası ve etiketi olan, UV filtre düzeyi yazılmış gözlükler tercih edilmelidir. Güneş gözlüğü, 3 yaşından itibaren çocukların kullanımı önem arz etmektedir” açıklamasında bulundu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar