Skip Navigation Links

Vicdanları yaralayan karar! Tahliye edildi

ÇOCUK İSTİSMARINDAN TUTUKLANAN ÖZEL DERS HOCASINA, HAKKINDA VERİLEN 12 YIL 6 AY CEZAYA RAĞMEN TAHLİYE KARARI VERİLDİ.

Vicdanları yaralayan karar! Tahliye edildi

Gündem   A+a-

 1 yaşındaki öğrencisine cinsel saldırı suçunu işlediği gerekçesiyle yapılan şikayet üzerine göz altına alınan M. D. isimli özel ders öğretmeni, 27.01.2021 tarihinde serbest bırakılmış idi. M. D. nin serbest bırakılmasının ardından, şüphelinin daha önce de başka bir çocuğa karşı cinsel istismar suçunu işlediğinin ve bu suçu sebebiyle Adana Bölge Adliye Mahkemesince hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezasının verilmiş olduğunun ortaya çıkması üzerine, özellikle sosyal medyadaki yoğun tepki ve basında çıkan haberler neticesinde, M. D. hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı 28.01.2021 tarihinde tutuklama talep etmiş, akabinde ise şüpheli M. D. yakalanarak cezaevine gönderilmiştir.
M. D. hakkında devam eden soruşturma esnasında, olayı basından duyan başkaca mağdur çocukların da soruşturma dosyasına bizzat müracaat ederek, şikayetçi olmaları üzerine yeni soruşturma dosyaları açıldığı öğrenilmiştir. Yeni mağdurlar vermiş oldukları ifadelerinde, aldıkları özel ders esnasında M D. nin istismarına maruz kaldıklarını beyan ettikleri ve M D. nin daha çok ceza alması için yoğun çaba sarf ettikleri anlaşılmıştır.
Hal böyleyken, devam eden soruşturma esnasında, şüphelinin cezaevindeki tutukluluk hali sonlandırılarak, ev hapsine dönüştürülmesi, mağdur ailelerin yoğun tepkisine sebebiyet verdi. Zira hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş ve başkaca mağdur edilen çocukların ortaya çıkmasına rağmen, M. D.’nin sadece 4 ay cezaevinde kalması, vicdanları yaraladı. M. D.’nin tüm davaları sonuçlandığında adam öldürme suçundan daha fazla ceza alarak 30-40 yıl kadar hapis cezası alması beklenir iken, tahliye dilmesi tüm hukukçuları şaşırttı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet