Skip Navigation Links

'Üreten Altıneller Kooperatifi' Kadınlarla Büyüyor

Hatay’da İskenderun’un ilk kadın kooperatifini kuran 7 girişimci kadın, kadın birlikteliğini sağladı.

'Üreten Altıneller Kooperatifi' Kadınlarla BüyüyorWeb
TV

Ekonomi   A+a-

 Kadın istihdamını artırmak için kolları sıvayan girişimci kadınlar İskenderun’da bir ilk olan ‘Üreten Altıneller Kooperatifi’ni kurdu.
Kadın emeği, kadın gücü ve kadın birlikteliğini sağlamak, kadınların ürettiklerini ulusal ve uluslararası pazarlara yayabilmek için bu kooperatifi kurduklarını belirten girişimci kadınlar Yeşim Uğutmen, Nurten Çelik, Fatma Alçıkaya, Fahriye Sipahioğlu, Şefkat Şenöz, Pakize Kurtul ve Tuğba Büyük birlikte kurdukları İskenderun ‘Üreten Altıneller Kooperatifi’ ile İskenderun’un ilk kadın kooperatifi olarak çok iddialı olduklarını belirttiler.
Kadın istihdamı, kadın emeği, kadın gücü ve kadın birlikteliğini özellikle vurgulayan ‘Üreten Altıneller Kooperatifi’nin girişimci kadınları, “7 kurucu üye ile yola çıktık. Hatay’dan evinize gelmek istiyoruz. İskenderun’un ilk kadın kooperatifiyiz ve çok iddialıyız. Hatay’ın yöresel kültürünü bölgemize, ülkemizin dört bir yanına yaymak istiyoruz. Kadın istihdamının çoğaltılması, kadınların işgücüne katılımını sağlamak, kadınlarımızın özgüveni ve ekonomik özgürlüğünü sağlayarak daha çok kadın ve daha çok üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hayallerimiz büyük, hedeflerimiz büyük, kadın yaparsa sevgiyle yapar emekle yapar özveriyle yapar. Çıktığımız bu yolda en büyük destekçimiz yine kadınlarımız” diye konuştular.
Gastronomi şehri Hatay’ın, 600’e yakın çeşit yemeğiyle UNESCO tarafından Dünya Gastronomi Şehri olarak kabul edildiğini ve burada alınabilecek yüzlerce yiyecek türü bulunduğunu ifade eden İskenderun ‘Üreten Altıneller Kooperatifi’nin girişimci kadınları, “Bizde Hatayımızın böylesi zengin kültürünü, geleneksel lezzetlerini değer bilen ve değer katan bir anlayışıyla üreterek, en temiz ve sağlam elden tüm dünyaya ulaştırmak istedik. Amacımız sadece ulusal pazarda değil uluslararası pazarda da sesimizi duyurmak” olduğuna vurgu yaptılar.
Üreten Altıneller Kooperatifi girişimci kadınları, “@uretenaltineller İskenderun’un becerikli ellerinden sofranıza gelmeye talibiz. En lezzetli ve en özenli şekilde, Hatay’ın en özel lezzetlerini emek emek yerinde ziyaret ettik. En iyi ürün kimde kim üretiyor bulduk ve onları kendi mutfağımızda en iyi kim yapar bulduk ve yaptıklarımıza yapabildiklerimize biz bile şaşırdık. #Kadınisterse #kadınseverse her şeyin mümkün olduğu gördük. Önce biz inandık sonra bize inanları gördük ve güzel mucizemizi Allahın izniyle gerçekleştirdik. Kadınlarımıza ses olduk güç olduk, birbirimize güç verdik. Yolumuz uzun ve meşakkatli ama niyetimiz güzel. Kadın isterse, çabalar kazanır ve de kazandırır dedik. Kadınlarımız için, hepimiz için, evimiz için soframız için ve de sofranız için; 7 kadın arkadaşımla yaklaşık 6 aydır emek verdik uğraştık çabaladık, hatta koştuk terledik ama değdi. Şu ana kadar yaklaşık 500 kadınla görüştük becerilerini dertlerini paylaştık ne yapabiliriz, birlikte karar verdik, yeri geldi birlikte ağladık. Kadın olmanın, anne olmanın zorluğunu bedelini ve de şükrünü paylaştık. BİZ olmaya karar verdik ve BİSMİLLAH deyip başladık. Mis gibi kadınların ellerinden çıkan, Mis gibi ürünlerimizle sizlere hizmete hazırız. Bu güzel niyetimizde bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.
Son olarak, kadınların aile bütçelerine İskenderun’da bir ilki gerçekleştirerek Üreten Altıneller Kooperatifi sayesinde katkı sağlayan girişimci 7 kadının bundan sonraki hedefi ise kadınların ürettiği ürünlerinin daha çok pazara ve işletmeye ulaşması ile kooperatiflerinin tanınırlığının artırmak olduğunu sözlerine eklediler.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet