Skip Navigation Links

'KDV Tevkifatını Yanlış Yorumluyorlar'

Yıllardır İskenderun'da hizmet veren Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Fatma Çelenk'i, ilçe merkezinde ki geniş ve ferah yeni yerinde ziyaret ederek...

 'KDV Tevkifatını Yanlış Yorumluyorlar'

Ekonomi   A+a-

 
Yıllardır İskenderun'da hizmet veren Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Fatma Çelenk'i, ilçe merkezinde ki geniş ve ferah yeni yerinde ziyaret ederek KDV tevkifatı uygulaması hakkında bilgi aldık.
Bazı sektörlere gelen yeni düzenlemede KDV tevkifatı uygulamasında, internet üzerinden esnaflara hizmet veren bazı firmaların bu düzenlemeyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanıp esnafı mağdur ettiğini belirtti. 8. Gün haberin sorularını yanıtlayan SMMM Fatma Çelenk, 1000 TL altındaki faturalara KDV tevkifatı uygulanır mı? KDV tevkifatı 1.000 TL'lik sınır günlük mü aylık mı uygulanır gibi soruların yanıtlarını verdi.
Mali Müşavir Fatma Çelenk verdiği cevapta, bazı firmaların, örneğin A şahıs işletmesine verdiği hizmet karşılığı 280 TL'lik faturayı tevkifatlı olarak düzenliyor. Bu konuyu firmalar yanlış yorumluyorlar diyerek, 1000 TL kuralı bir gün içindir, 15 gün için veya ay için uygulanmaz.
Bu pandemi sürecinde esnafımıza destek çıkmamız gerekir. 15 TL'lik tevkifat için sırf muhasebe sisteme otomatik tanımladı diye ve muhasebeye iş çıkmasın diye, artı 64.10 kuruşluk damga vergisini ödemesi haksızlıktır. Tevkifatlı KDV'yi bu tür uygulayan firmalarımıza önerimiz bu konuyu tekrar gözden geçirip esnafımıza kolaylık sağlamasıdır." dedi.
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet