Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Milletvekili Şanverdi Soğan Üreticilerine Bakandan Destek İstedi

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, beraberindeki AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile birlikte Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u ziyaret

  Milletvekili Şanverdi Soğan Üreticilerine Bakandan Destek İstedi

Gündem   A+a-

 
AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, beraberindeki AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile birlikte Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u ziyaret ederek son dönemde düşen fiyatlar nedeniyle zor durumda olan soğan üreticilerinin en büyük desteği olan Düzenleme ve Fiyat İstikrar Fonu’ndan (DFİF) faydalanmalarını istedi.
 
Soğan fiyatlarındaki büyük düşüşün mağdur ettiği soğan üreticilerine nefes aldıracak desteğin bir an önce hayata geçmesinin hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Milletvekili Şanverdi, DFİF payının olmazsa olmaz olduğunu Bakan Muş’a iletti.
 
“İHRACATTA İLERLEME İÇİN DESTEK ŞART”
 
Ziyarette, DFİF desteğinin soğan üretim sektörü için taşıdığı öneme dikkat çeken AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, soğan üretiminin hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi. Üretimin artmasındaki en büyük payın DFİF kaynaklı desteklerin olduğuna vurgu yapan Şanverdi, ihracat desteğinin devam etmesinin sektör için çok önemli olduğunun altını çizerek aksi taktirde gelecek yıllarda ihracatta ciddi gerileme yaşanacağını kaydetti.
 
Şanverdi, "Soğan ihracatı Hatay’da yarattığı vasıfsız işçi istihdamı yanında büyük ihracat geliriyle de önemli bir sektör haline gelmiş durumda. Uzun yıllardan bu yana her yıl DFİF kaynaklı verilen ihracat desteği de sektörün gelişmesine katkı sağlamıştır. İhracatın en hızlandığı dönemde bu desteğin verilmeyeceğinin açıklanması alım sözleşmelerinin iptal edilmesine ve üretici fiyatlarının düşmesiyle üreticimize fatura edilecek ve soğan üreticisine olumsuz yansıyacaktır. Bu anlamda DFİF payı üretimin sürekliliğinde önem arz etmektedir. Üreticilerimizin bu destekten faydalanmaları için gereken çalışmaların yapılmasını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş