Skip Navigation Links

Eklem Ağrılarına Kök Hücre Tedavisi

Kök Hücre Uygulaması Nasıl Yapılır?

Eklem Ağrılarına Kök Hücre Tedavisi

Sağlık   A+a-

 Kök hücre tedavisi hakkında bilgiler veren İskenderun Palmiye Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Aslan; omuz, diz ve kalça bölgelerinde ciddi eklem ağrılarında, özellikle cerrahi uygulanamayan hastalarda kullanılan kök hücre tedavisinin başarıyla sonuçlandığını ifade etti.
Kök Hücre Nedir?
Op. Dr. Ahmet Aslan, “Kök hücre tedavisi; vücudun (genellikle yağ dokusu veya kemik iliği gibi) bir yerinden izole edilen kök hücrelerin, vücudun hasarlı bölgesine enjekte edilmesi sonucunda, bedenin kendi iyileşme potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Kök hücre tedavisi, erken dönemde ağrılı ekleme sahip, ameliyat olmayı istemeyen hastalarda, kıkırdak hasarının ilerlemesini durdurmak ve iyileşmesine destek olmak amacıyla kullanılmaktadır. Ortopedi alanında kas-iskelet sistemi hasarlı dokuların onarım ve yenilenmesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Birçok kök hücre elde etme yöntemi bulunmaktadır. Gerek kök hücre zenginliği, gerekse hazırlanma ve uygulama kolaylığı gibi faydaları nedeniyle en sık kullanılan yöntem yağ dokudan elde edilen kök hücre yöntemidir” açıklamasında bulundu.
 
Kök Hücre Uygulaması Nasıl Yapılır?
 
Hastanın kendi yağ dokusundan ayrıştırılarak kendi kök hücreleri ile gerçekleştirilen bir tedavi yöntemi olan kök hücrede uygulanan işlemler hakkında bilgi veren Op. Dr. Ahmet Aslan, “Hastanın yağ dokusundan alınan kök hücreler, yarım saatlik bir işlem sonrasında enjeksiyon yardımıyla hastaya uygulanır. Kök hücre hastanın kendi hücreleri olduğu için tedavide dokunun kendini iyileştirip yenilemesi amaçlanmaktadır. Kök hücre tedavisinin yan etkisi bulunmamaktadır” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet