Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Pandemi Sürecinde Sağlık Hizmetlerine Ulaşımı Kolaylaştı”

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal İTSO’yu Ziyaret Etti

“Pandemi Sürecinde Sağlık Hizmetlerine Ulaşımı Kolaylaştı”

Gündem   A+a-

 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürü Hamit Bal, her yıl 16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik etkinlikleri kapsamında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na nezaket ziyaretinde bulundu.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Ziyarette, pandemi kuralları çerçevesinde işyerleri ve paydaş ziyaretleri yapılarak, sosyal medya ve basın yayın kuruluşları vasıtasıyla bir hafta boyunca sürekli gündem oluşturacak şekilde kamuoyunda sosyal güvenlik bilincini arttırmaya yönelik bilgilendirici ve tanıtıcı faaliyetler yaptıklarını söyledi.
SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, konuşmasında; “Yaşamış olduğumuz pandemi sürecinde sosyal güvenlik kapsamında olmanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerimiz içerisinde kayıtlı çalışmanın önemi vurguluyoruz.
Sosyal güvenlik reformu kapsamında hayata geçirilen genel sağlık sigortası sayesinde toplumun %99’luk kesimi devlet güvencesi ile sağlık sigortasına sahip olmuş, sigortalı olarak çalışanların dışındakiler de cüzi bir prim ödemesi ile sağlıktan faydalanma imkanına kavuşmuşlardır.
Genel sağlık sigortasının bir diğer önemli kazanımı ise karşılanan sağlık hizmetlerinin kapsamının genişletilmesi olmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık sigortası kapsamında hastanelere, eczanelere ve sigortalılara sunduğu hizmetler sayısızdır, özellikle pandemi döneminde sağlık hizmetlerine kolay ulaşmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Tüm personelimiz ile vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı arttırarak hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, SGK Hamit Bal ve tüm sağlık çalışanlarının haftasını kutladı.
SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal ve İskenderun Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Remziye Evren’in ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu yer aldı.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş