Skip Navigation Links

Matematik ve Çocuk

İSTE 6. Teknoversite Günleri’nin ikinci gününün ikinci konferansında Matematik ve Çocuk konusu ele alındı.

Matematik ve Çocuk

Eğitim   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 6. Teknoversite Günleri’nin ikinci gününün ikinci konferansında Matematik ve Çocuk konusu ele alındı.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 6. Teknoversite Günlerinin ikinci gününde yer alan bir diğer etkinlik Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Veli Toptaş’ın sunduğu “Matematik ve Çocuk” adlı konferans oldu.
Dünyada matematik bilgisinin tarihsel önemine değinerek sunumuna başlayan Toptaş, matematik ve oyun ilişkisinin tarihsel gelişimini, ilk ortaya çıktığı coğrafyaları ve bu ilişkinin Anadolu ve Türk tarihindeki yerini anlattı. Oyun ve eğitimin birbirinden ayrılmaması gerektiğini ve oyunun eğitimin her alanına entegre edilmesi gerektiğini vurgulayan Veli Toptaş bu konuda yapılan ulusal ve uluslararası çalışmalara ve bu çalışmaların verilerine değindi. Matematik başarısının arttırılmasına yönelik öneriler sunan Toptaş, dinleyicilere matematiğin çocukların gündelik hayatına dâhil edilmesi için değişik yaş gruplarına yönelik öneriler verdi.
Etkinliği kaçıranlar ve yeniden izlemek İSTEyenler İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Resmi Youtube sayfasını (www.youtube.com/ar-getv) ziyaret edebilir.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet