Skip Navigation Links

İskenderun Gazetesi 64. yaşında

Kentimizin en eski günlük gazetesi olan İskenderun Gazetesi, kuruluşunun 64. yılını düzenlediği kokteyl ile kutladı.

Medya   A+a-

Kentimizin en eski günlük gazetesi olan İskenderun Gazetesi, kuruluşunun 64. yılını düzenlediği kokteyl ile kutladı.
Kuruculuğunu Suphi Levent, sahipliğini ise Rızkullah Terbiyeli'nin yürüttüğü gazetenin, kuruluş yıldönümüne İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer, personel müdürü Süleyman Polat, Belediye Meclis üyeleri Kemal Sonay ve Sabahattin Uygun, siyasi parti temsilcileri, bazı dernek yöneticileri ile basın mensupları katıldı.
Gazetenin çalışan ve köşe yazarlarının da katıldığı kokteylde konuşan Terbiyeli, yerel gazete çıkarmanın ulusal basına göre daha sıkıntılı olduğunu söyledi.
Gazetenin yayın hayatının 61 yılında bilfiil içerisinde bulunduğunu anlatan Terbiyeli, "1987 yılında gazetenin sahipliğini devraldım. O günden bu güne kadar başarılı, tarafsız çizgide çıkışını deruhte ediyoruz. Çok sıkıntı çektik hala da çekiyoruz. Anadolu basını bu sıkıntıyı ulusal basından daha çok hissediyor. Anadoluda gazete çıkarmak başlı başına bir sorun. Ulusal basın sırtını bir yere dayıyor. Yayın hayatını öyle sürdürüyor ama yerel basın kendi gücüyle, gazeteyi okuyucusuna sunmaya çalışıyor. Bu da başlı başına külfet. Gazetemiz İskenderun'da en çok yazarı olan gazete" dedi.


Matbaacılığın tipo basımın ardından, gelişen teknolojiyle birlikte ofset tekniği ile basılmaya başlandığını anlatan Terbiyeli, tipoda kurşun harf ve kağıt masrafı olurken, ofset basımın giderinin arttığını söyledi.
Matbaayı gezerek, Terbiyeli'den bilgi alan Civelek, 64 yıl ilkeli, seviyeli yayın yapan İskenderun Gazetesi'ni 'koca bir dev' olarak nitelendirerek, yayın hayatında örnek çizgisini sürdürmesi temennisinde bulundu.
Civelek, 24 Temmuz'un, Lozan Anlaşmasının yıldönümü olduğunu anımsatarak, İnönü'yü rahmetle ve minnetle andığını belirtti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet