Skip Navigation Links

Karayalçın'dan Gökçek'e ret

Görüşmenin ardından Karayalçın gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Karayalçın'a, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'düelloö dave

Medya   A+a-

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “düello" çağrısını reddetti. Karayalçın, “Doğrusu AKP’nin adayının belirlenmesinden sonra bir televizyon programı düşünülebilir kanısındaydım; ama sayın Gökçek’le sayın Kılıçdaroğlu arasındaki programın değerlendirmesini yaptım ve öyle bir programa katılmamın ne Ankaralılar için ne de Ankara için bir yarar sağlamayacağı sonucuna vardım" dedi.

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, sırasıyla Türk-İş, Eğitim-İş ve TURMOB’u ziyaret etti. Seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini ifade eden Karayalçın, Türk-İş tabanında yapacakları çalışma için Başkan Mustafa Kumlu’dan izin istediklerini söyledi. Türk-İş Başkanı Kumlu ise, Karayalçın’ın adaylığı konusunda, “Biz siyasi partilerin adaylarına saygı duyuyoruz. Kendilerini tanıyoruz, geçmişleri de var. Oturur değerlendiririz arkadaşlarımızla birlikte" konuştu.

Türk-İş ziyaretinin ardından Eğitim-İş Başkanı Yüksel Adıbelli’yi ziyaret eden Karayalçın’a, Eğitim-İş’ten destek geldi. Sendika Başkanı Adıbelli, Karayalçın’a destek olacaklarını ifade etti.

Murat Karayalçın daha sonra TURMOB Genel Başkanı Masum Türker’i ziyaret etti. Karayalçın burada yaptığı konuşmada, 3 Ocak’ta seçim çalışmalarını resmen başlattıklarını hatırlattı ve seçim çalışmaları için TURMOB’tan destek istedi.

TURMOB Genel Başkanı Masum Türker de yaptığı konuşmada, Karayalçın’ın yerel yönetimlere ulusal ve küresel bazda bakan bir teknokrat olduğunu ifade ederken, “Geçmişti her siyasi görüşteki kişiler sizi desteklediler. Sizden yana oldular" dedi.


TURMOB olarak Türkiye’de yarışa dayalı demokratik sürecin devreye girmesinden yana olduklarını ifade eden Türker, Karayalçın’ın aday olmasının ardından iktidar partisinde bile hareketlenme olduğunu kaydetti.

-"DELLONUN TARİHİ BELLİ 29 MART"


Görüşmenin ardından Karayalçın gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Karayalçın’a, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “düelloö daveti soruldu. Karayalçın, şunları söyledi:

“Düellonun tarihi belli 29 Mart. 29 Mart tarihinde düello yapacağız. Düello sözcüğünün kullanılmasından çok memnun olmadığını ifade edeyim. Ben yarışma sözcüğünü kullanmayı tercih ediyorum. Bu kampanyada adayların düzeyli çalışma yapmalarının gerekli olduğunu düşünüyorum. Doğrusu AKP’nin adayının belirlenmesinden sonra bir televizyon programı düşünülebilir kanısındaydım ama sayın Gökçek’le sayın Kılıçdaroğlu arasındaki programın değerlendirmesini yaptım ve öyle bir programa katılmamın ne Ankaralılar için ne de Ankara için bir yarar sağlamayacağı sonucuna vardım.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet