Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hastanın battaniyede taşınmasına soruşturma

İl Sağlık Müdürlüğü, hasta yakınlarının yardım ve sedye talebinde bulunmadığını, hastane yönetiminin idari soruşturma başlattığını bildirdi

Hastanın battaniyede taşınmasına soruşturma

Gündem   A+a-

 Hatay’da bir kamu hastanesinde sedye olmadığı için yaşlı kadının battaniye ile taşınarak polikliniğe götürüldüğü iddia edilen görüntüler sosyal medyada tepki çekti. İl Sağlık Müdürlüğü, hasta yakınlarının yardım ve sedye talebinde bulunmadığını, hastane yönetiminin idari soruşturma başlattığını bildirdi.
Eski Antakya Devlet Hastanesi olarak bilinen Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi ek bina polikliniklerinde yaşlı bir kadın battaniye ile taşındı. Cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülerde sedye olmadığı için kadının battaniyede taşındığı ileri sürüldü. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Hatay İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada, Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi ek bina poliklinikler alanında 86 yaşındaki F.Ö. adlı hastanın bugün saat 11.00 civarında Dermatoloji Polikliniğine randevulu olarak muayeneye getirildiği ve 11.07’de muayene edildiği belirtilerek, hasta yakınlarının hiçbir şekilde hastane idaresi, hasta hakları, hasta yönlendirme personelinden yardım ve sedye talebinde bulunmadığı, poliklinik alanına battaniye ile götürüldüğü ve hasta yakınlarından birinin taksiden indirilmesinden itibaren kamera kaydına başladığı, Dermatoloji Polikliniği önünde yere konularak kamera ve fotoğraf kaydına devam edildiği, bu sırada hasta karşılama ve hastane güvenlik elemanlarının hastaya yardıma geldiği ve sedye getirdiği anlaşılmıştır. Muayenesi tamamlanan hasta Evde Sağlık Birimimiz tarafından hastamız Acil Servis alanından hastanemiz hasta nakil aracı ile evine nakledilmiştir. Ayrıca olayla ilgili olarak hastane yönetimimiz tarafından gerekli idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.
Açıklamada, hastane girişinde sedye ve tekerlekli sandalye parkı bulunduğu bu alanda ve hastanenin birçok alanında kullanıma hazır şekilde sedye ve tekerlekli sandalye bulunduğu da kaydedildi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Ahmet köse 28 Nisan 2021 Çarşamba
27.04. 2021 günü nefesim kesiliyor kayseri ambulansı aradım gelip beni kayseri şehir hastanesine sevk ettiler covit testi yaptılar ve bana hiç bir şey yapmadan gonderdiler adanaya vardım klinik isa alataş a gittim nefesim kesiliyor diye bana serom ve buhar verdiler kalp krizi tutmuş beni mudele yapıp ambulans cagırıp adana şehir hastanesine getiriyorlar buradaki doktor ve hemşirelere Allah razı olsun ilgilendikleri yatiş verdiler Kayseri şehir hastanesine de soruşturma açsınlar ilgelmiyorlar
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş