Skip Navigation Links

TRT Anadolu 'Yerinde Konuşuyoruz' programı İskenderun'da canlı yayınlandı

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, TRT Anadolu'da canlı olarak yayınlanan, Yerinde Konuşuyoruz' programına katıldı.

Medya   A+a-

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek de katıldı

TRT Anadolu ‘Yerinde Konuşuyoruz’ programı İskenderun’da canlı yayınlandı

 

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, TRT Anadolu’da canlı olarak yayınlanan, Yerinde Konuşuyoruz’ programına katıldı.

TRT Genel Müdürlüğü ile Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen ‘Yerinde Konuşuyoruz’ Programı, Güneyin incisi İskenderun’dan canlı olarak yayınlandı.

İskenderun sahili Atatürk Anıtı’ndan canlı yayınlanan ‘Yerinde konuşuyoruz’ programına, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr,Hüsnü Salih Güder, sendika, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.

Kamunun mesajlarının direkt, yorum katılmadan Anadolu’ya iletilmesi ve ele alınan konularda izleyicinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinin amaçlandığı ‘Yerinde Konuşuyoruz’ Programını, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şakir Gürel sundu.

 

Canlı yayında iskelenin sözleşme müjdesi

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, canlı yayınlanan programda, halkımızı denizle buluşturacak olan iskelenin sözleşmesinin imzalandığının müjdesini verdi.

Anıt Alanı’nda gerçekleştirilen canlı yayında, Atatürk Anıtı’nı işaret eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Atatürk Anıtı’nın arkasında yapacağımız çok güzel iskelenin sözleşmesini bugün imzaladık. İskele yapımına başlıyoruz” dedi.

Programda, TRT Anadolu ekibini ‘Güney’in incisi İskenderun’da görmekten ve İskenderun’u tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıştırmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Güzel yaz gecesinde İskenderun’u konuşmak eminim herkesin hoşuna gidecektir” diye konuştu.

“İskenderun stratejik önemi olan, dünyanın gözü üstünde çağdaş, çok kültürlü ve modern bir şehir. Havayolu, demiryolu, limanı ve denizi var” diyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun’un bu kadar stratejik önemi olduğunu Büyük İskender’in binlerce yıl önce fark ederek, limanı kurduğunu söyledi.

İnsanları modern olan İskenderun’da çok rahat dolaşılabileceğini, ilimizde üç kültürün mutfağının hakim olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, dünyanın en önemli sorunu iklim değişikliği nedeniyle, susuzluk ve kuraklığın hepimizi uyardığını belirterek, “Biz göreve geldiğimiz gibi su çalışmasıyla işe başladık. 1.5 yıl sonra İskenderun’da musluktan sürekli akan ve içilebilir suya kavuşacağız” dedi.

 

‘Çöp Fabrikası’na dört ay sonra kavuşuyoruz’

Vahşi depolamayla biriken çöp sorununun çözüldüğünü, ileri teknolojide çöp fabrikası yapımının aralıksız sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Dört ay sonra İskenderun çok modern, ileri teknoloji özellikte Çöp Fabrikası’na kavuşmuş olacak. Çöp Fabrikası, ayrıştırma yöntemi ile, ambalaj atıkları,-metal, cam, kağıtlar ayrı değerlendirilecek ve evsel atıktan gübre ve elektrik enerjisi elde edilecek. Bir slogan geliştirdik ‘Çöpleri ayrıştırıyoruz, insanları birleştiriyoruz’ şeklinde konuştu.

İskenderun’da altyapı yetersizliği nedeniyle 2006 yılında meydana gelen seli anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu kapsamda yapılan drenaj kanalları ve saniyede 1300 litre suyu denize deşarj eden yağmursuyu yükseltme istasyonu ile sel tehdidinden kurtulduğumuzu söyledi.

 

‘Önce insan odaklı hizmet yapıyoruz’

Hizmetlerde “Önce insan” olarak bakıldığının altını çizen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Halkımıza eşit mesafede hizmet veriyoruz. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık. Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerinin dördüncüsünü hizmete açtık. Kadınlarımız ücretsiz sertifikalı kurslara katıldılar ve çoğu iş sahibi oldular. İskenderun gibi dünyanın en güzel, kültür düzeyi yüksek kentinin Belediye Başkanı olduğum için gurur duyuyorum. İnsanımıza layık olmaya çalışıyorum” dedi.

Bize bu özgür ortamı sunan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtı’nın bulunduğıu alanda, 5 Temmuz Festivali düzenleneceğini belirterek, 1-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek festival etkinliklerine herkesi davet eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e tekrar şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

‘Stantlardaki ürünler tanıtıldı’

Çok sayıda konuğun da alanda izlediği programda, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, çalışmaları nedeniyle teşekkür eden sunucu Şakir Gürel, İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin stantındaki çalışmaları da tanıttı.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve diğer konukların da konuşma yaptığı programda, halkoyunları gösterisi, halk ozanlarının türküleri de yer aldı.

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şakir Gürel’e plaket ve çiçekle teşekkür etti ve yayın ekibine, İskenderun’un eski ve yeni fotoğraflarından oluşan İskenderun albümü ve tanıtım CD’si verdi.

Yaklaşık iki saat süren programda, yöresel yemekler ve ürünler de tanıtıldı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet