Skip Navigation Links

Arsuz’da Çilek Yetiştiriciliği Kursu Açtılar…

Hatay’ın Arsuz ilçesinde faaliyet gösteren Gökpınar Zeytindalı Derneği, özellikle kadınlara yönelik çilek yetiştiriciliği kursu açtı.

Arsuz’da Çilek Yetiştiriciliği Kursu Açtılar… Web
TV

Arsuz   A+a-

Arsuz ilçesinde tarımda ürün çeşitliliğini arttırmayı hedefleyen çilek yetiştiriciliği kursu, önümüzdeki dönemlerde yeni kurslara da ev sahipliği yapacak.
Gökpınar Zeytindalı Derneği bünyesinde başlayan çilek yetiştiriciliği kursunda eğitim veren Ziraat Mühendisi ve Mustafa Kemal Üniversitesi toprak bilimi ve bitki besleme bölümü toprak kimya dalında yüksek lisans yapan Rızkullah Gökpınar, çilek bitkisinin çok narin olması nedeniyle kadınlara yönelik çalışma başlattıklarını belirterek, önümüzdeki yıllarda çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasını beklediklerini söyledi.
Arsuz’da tarımın atadan kalma alışkanlıklarla yapıldığını belirten Ziraat Mühendisi Rızkullah Gökpınar, yeni ve katmadeğeri yüksek ürünlere yönelmenin önemli bir gereklilik olduğuna vurgu yaptı.
Arsuz Gökpınar Zeytindalı Derneği Başkanı Yusuf Gökpınar ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Ziraat Mühendisi Rızkullah Gökpınar, “Arsuz’un verimli toprakları bir çok katmadeğeri yüksek ürün için oldukça elverişli. Ova çiftçisinin alışkanlıklarından vazgeçmesi ve yeni ürünlere yönelmesi gelir düzeyini de arttırmanın önünü açacaktır.
Tarımda ihtiyaca göre ürün ekimi konusunda çiftçimizi bir çok kez verdiğimiz kurslarda ifade ettik. Bir dönüm sulu veya çorak arazide yetiştirilen eski ve yeni ürün arasındaki verim ve katmadeğer farkını görebilmek çok önemli.” Dedi.
Gökpınar Zeytindalı Derneği Başkanı Yusuf Gökpınar, bölgede tarımın gelişmesi, modern tarım teknikleri ile ürün çeşitliliğinin yerleşmesi için çalışmalarının süreceğini söyledi.
 
 
 
 
 
Arsuz’da Çilek Yetiştiriciliği Kursu Açtılar…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet