Skip Navigation Links

Sedat Uysal Vurdu Gol Oldu!

İskenderun'da spora büyük katkıları olan başarılı ve sevilen isimlerden Sedat Uysal, sosyal medya hesabından paylaştığı yazıyla büyük ses getirecek bi

 Sedat Uysal Vurdu Gol Oldu!

Gündem   A+a-

 
İskenderun'da spora büyük katkıları olan başarılı ve sevilen isimlerden Sedat Uysal, sosyal medya hesabından paylaştığı yazıyla büyük ses getirecek bir yazı paylaştı. İskenderun il olması meselesine en hassas noktadan yaklaşarak önemli konulara dikkat çeken Sedat Uysal'ın vurduğu gol oldu. Sedat Uysal'ın sosyal medya hesaplarından paylaştığı yazı kısa sürede büyük yankı buldu.
Uysal yaptığı paylaşımda, "2012-2013 futbol sezonu başlamadan önce Hatay’ı profesyonel liglerde temsil eden 4 takım var. Bunların 2 tanesi Hatayspor ve İskenderun DÇ Spor olmak üzere Profesyonel 2.ligde, diğer ikisi ise Kırıkhanspor ve İskenderunspor olmak üzere Profesyonel 3.ligde yer alıyorlar .
 
İskenderun’un futbol potansiyelini profesyonel liglerde 2 takımı olmasından da rahatlıkla anlayabilirsiniz .
 
Hal böyle iken, dağın diğer tarafında Antakya lobisi,aralarında dönemin Hatayspor başkanı , valisi , bakanı ve vekillerinin bulunduğu ekiple bir proje açıklarlar . Bu proje , ileride başta İskenderun olmak üzere , diğer ilçelerde de futbolun bitmesine , tamamen amatör liglerle sınırlı kalmasına sebep olacak bir projedir . Projenin adı “Büyük Hatayspor Projesi” dir.
 
Öyle ki İskenderun’un biri 2.ligde diğeri 3.ligde olan 2 profesyonel takımı kendi imkanlarıyla güçlüklerle mücadele ederken , para kaynağı olarak gördükleri İskenderun’da ilin gücünü kullanarak toplantı yapmış (ya Casmin otel ya da Issos otelde ) , bölgenin tüm dinamiklerini yanlarına çekmeyi amaçlamışlardır. Benzer bir toplantıyı daha önce Ankara’da kulüp başkanlarını da davet ederek yapmışlardı..
 
O günlerde biz İskenderunspor olarak tepkimizi ortaya koyduk ve bu toplantıya katılmadık .
 
Sonuç olarak bu hareket maalesef kendi ilçe sınırları içerisinde destek görmeye çalışan iki profesyonel kulübümüzün daha da yalnızlaşmasına neden olmuş , önce İskenderunspor , arkasından da İskenderun DÇ Spor profesyonel liglere veda ederek amatör liglere düşmüşlerdir.
 
Ne Hikmet ise bugün #İskenderunilolmalı diyen bizlere, dağın öteki tarafından
“Yok Hatay Kurtuluş Mücadelesini okumalıymışız , yok Antakya ve İskenderun birbirinden ayrılamaz mış, yok ayırmayı düşünmek Atatürk ‘ün vasiyetine saygısızlık olur muş .. miş..mış.. muş...” diyenler de aynı kişiler ..
 
İşte bir çok sebepten sadece bir tanesi bu .. Bu yüzden #İskenderunilolmalı , #İskenderunilolacak" dedi
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet