Skip Navigation Links

Kurşun geçirmez giysi modasının en tanınmış ismi Kolombiyalı Miguel Caballe

!Onun tişörtleri, kabanları, takım elbiseleri, ceketleri dünya çapında kapış kapış satılıyor. Müşterileri ise ünlü siyasetçiler, devlet büyükleri, kra

Medya   A+a-

10 BİN DOLARLIK KURŞUN GEÇİRMEZ TİŞÖRT

Kurşun geçirmez giysi modasının en tanınmış ismi Kolombiyalı Miguel Caballero’nun yeni müşterilerinden biri de ABD Başkanı Barack Obama.

 

 

Millyet'ten Bade Gürleyen, modacı Kolombiyalı Miguel Caballero ve tasarladığı kurşun geçirmez giysileri yazdı.

 

!Onun tişörtleri, kabanları, takım elbiseleri, ceketleri dünya çapında kapış kapış satılıyor. Müşterileri ise ünlü siyasetçiler, devlet büyükleri, krallar, film yıldızları, yani çok önemli şahsiyetler.
Hayır, Versace ya da Jean Paul Gaultier gibi ünlü modacılardan söz etmiyoruz. Söz konusu, tek bir tişörtü bile 10 bin dolar civarında satılan Kolombiyalı tasarımcı Miguel Caballero. Eğer “Kazık canım, sıradan bir tişört işte!” diye düşünenlerdenseniz yanılıyorsunuz. Çünkü Miguel Caballero’nun modaevinde çalışanların söylediklerine göre bu kurşun geçirmez giysiler size “yaşamak için bir şans daha veriyor”. Aynı zamanda çok şık ve modern tasarıma sahip. Bu nedenle de zaten Caballero’nun bir diğer adı da “Zırhın Armani’si”.
Onun en önemli müşterilerinden birinin de yeni ABD Başkanı Barack Obama olduğu hep konuşuluyor. Gerçi iki taraftan da bu konuda resmi bir açıklama gelmedi ama bu artık doğru kabul edilen bir bilgi... 20 Ocak’taki yemin töreninde ABD’nin 44’üncü başkanı 2 milyon insanın karşısına çıktığında üzerinde Miguel Caballero imzalı kurşun geçirmez bir takım elbise vardı. 
Miguel Caballero’nun 1992 yılında henüz üniversitede öğrenciyken kurduğu şirket, kendi adını taşıyor. Toplam 16 ülkede satış yapan firmanın genel merkezi ise Kolombiya’nın Bogota kentinde. Ürünler özellikle de Meksiko City, Guatemala, Johannesburg, Londra ve Sao Paolo’da çok satıyor. Caballero’nun bilinen müşterileri arasında ise İspanya Prensi Felipe, aktör Steven Seagal, Kolombiya Başkanı Alvaro Uribe ve Venezuela Başkanı Hugo Chavez de var.

9 milimetrelik kurşuna dayanıklı
Caballero ünlü devlet adamlarının yanı sıra, ordu mensuplarına, polise ve özel güvenlik sektörüne de giysi üretiyor. Yaptığı işi “Güvenliğin haute couture’ü” olarak tanımlayan Caballero’nun şu sıralar Meksika ordusu için yeni bir üniforma tasarımıyla meşgul. Şirketin yaptığı bir açıklamaya göre satışlar giderek artıyor. Bunun en önemli nedeni şüphesiz şiddet olaylarının dünya çapında artması. Özellikle de Meksika’da satışlar patlamış durumda. Bu giysiler kişiyi kurşuna, bıçak saldırısına ve diğer silahlara karşı koruyor. Bir tişört bile 9 milimetre çapında kurşunu durdurabiliyor.
Sanılanın aksine Kolombiyalı modacının kıyafetleri sizi bir anda “şövalye kılığına” sokmuyor. Modaya uygun, şık ve normal giysilerden ayırt edilmesi çok zor tasarımlar bunlar. 1992’de kurşun geçirmez deri ve süet ceket üretimiyle bu işe başlayan Caballero’nun koleksiyonunda artık çeşit bol: Takım elbiseler, tişörtler, gömlekler, yelekler, yağmurluklar ve ceketlerin yanı sıra bir kadın koleksiyonu bile piyasada.'

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet