Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Deniz Ticareti Yüzde 30 Büyüdü

İl Olmak İskenderun'un Haklı Talebidir

 Deniz Ticareti Yüzde 30 Büyüdü Web
TV

Gündem   A+a-

 Deniz Ticareti Yüzde 30 Büyüdü
İl Olmak İskenderun'un Haklı Talebidir
 
Bölgede denizcilik ve eğitim sektörünün önemli isimlerinden Adnan Yener, Covid 19 salgın dönemi deniz ticareti ve İskenderun’un il olmasıyla ilgili devam eden toplumsal hareket sürecini değerlendirdi.
Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Meclis Başkanı ve Yener Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı olarak değil, kişisel görüşlerini paylaşmak istediğini belirten Adnan Yener, salgın döneminde denizcilik sektörünün bir çok sektörün aksine yüzde 30 büyüdüğünü söyledi.
Son aylarda konteyner taşımacılığında konteyner sorunu yaşandığını belirten Yener, “Denizcilik sektörü pandemi sürecinde verilere baktığımızda olay tam tersine geçti neredeyse, 2018 ve 2019 yılının verilerine göre yüzde 30 bir artış olduğu gözlendi.
Konteyner trafiğinde bir artışımız oldu. Bölgemizde konteyner bulunamaz hale geldi, zamların gelmesiyle birlikte konteyner üreticileri de bir artışa gitti. Bu nedenle açık yüke dönüşlerde başladı. Bu konuşmaları Deniz Ticaret Odası Meclis başkanı olarak değil İskenderunlu Adnan Yener olarak yaptığımı belirtmek istiyorum “ dedi.
 
"İl Olmak İskenderun'un Haklı Talebidir"
İskenderun’un il statüsüne kavuşması için başlatılan toplumsal hareketin yanında olduğunu belirten Adnan Yener, haklı talebin devlet büyükleri nezdinde karşılığının olacağına inancını ifade etti.
Adnan Yener açıklamasının devamında şöyle dedi:
“Bizler Deniz Ticaret Odasına geldiğimizde İskenderun için neler yapabiliriz düşüncesi içerisindeydik. Eğitim kurumlarımız var 4 ayrı yerde istihdamda kaydediyoruz 700'e yakın öğrencimiz var. İl olma konusuna gelince bizim yıllara dayalı çok hakettiğimiz ve haklı talebimizdir diye düşünüyorum. İl olmak için İskenderun'un her türlü altyapısı mevcut. İskenderun ülkemizin parlayan bir yıldızıdır, demir-çelik, filtre, tarım, Körfezimizdeki denizcilik sektörü bağlantılı ithalat ihracat ve buna benzer diğer sanayi kuruluşların getirdiği ortadadır. Umutluyuz bu konuda devletimize güveniyoruz, biz bunun haklı bir talep olduğuna inanıyoruz. Devlet büyüklerimiz İskenderun'u il yaparak bu haklı talebimizi göz önünde bulunduracaklardır. “
 
 
 
 
 
 
 Deniz Ticareti Yüzde 30 Büyüdü  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar