Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Berkan Aşkar 'Metafor'u Okuyucularıyla Buluşturdu

İskenderunlu Genç Yazar Berkan Aşkar 'Metafor' Adlı Kitabı Okuyucularıyla Buluştu

 Berkan Aşkar 'Metafor'u Okuyucularıyla Buluşturdu

Kültür Sanat   A+a-

 
İskenderunlu Genç Yazar Berkan Aşkar "Metafor" Adlı Kitabı Okuyucularıyla Buluştu
Uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve çocukluk hayalim dediği projeyi hayata geçiren Yazar Berkay Aşkar çıkardığı ilk kitabın mutluluğunu yaşıyor.
İskenderunlu Genç Yazar Berkan Aşkar'ın deneme tarzında yazdığı "Metafor" adlı ilk kitabı, Dionysos Yayın Grubunda yayınlanarak okuyucuların beğenisine sunuldu.
15 Ekim 1995 İskenderun / HATAY doğumlu olan Genç Yazar Berkan Aşkar, İlk, orta ve lise öğrenimini İskenderun'da tamamladıktan sonra Rize'de 2018 yılında Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Berkan Aşkar, Metafor adlı kitabını yazmaya nasıl karar verdiğini ise şu sözlerle anlattı: "Uzun zamandır üzerinde çalıştığım çocukluk hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kitap yazma serüvenim küçük bir olayla başladı. Üniversiteden mezun olduktan sonra Tekirdağ'a taşındık. Bir arkadaşım vesilesiyle xyazar.com sitesiyle tanıştım ve yazma serüvenim böylece başlamış oldu. Kitap okuma, yazma kısaca edebiyat her zaman ilgi alanım oldu. İnsanın ruhunu ve zihnini kibarlaştırmanın, okumadan ve yazmaktan geçtiğini hissettiğimden beri de yazmayı ve okumayı bırakmadım, bırakmayı da düşünmüyorum. Kitap yazım işlemim tamamlandıktan sonra birçok yayınevine kitabın dosya halini gönderdim. İlk kitabınız basılacaksa ve yeni bir yazar adayıysanız kitabınızın basılması daha zor oluyor ama Dionysos yayın grubunu sosyal medyada gördükten onlara da kitabın dosya halini gönderdim. Kabul aldım."
"Metafor" adlı kitabın geneli toplum üstüne yazıları kapsıyor. Kayra adlı beş bölümlü bir öyküyle başlayan kitapta sonrasında kısa ve uzun yazılarla devam ediyor. Deneme tarzında yazılan kitabın içerisinde farklı metaforlar kullanıldı. Her bir yazı; insanı, insanın yarattığı toplumsal tabuları, insana dair halleri anlatan hicivlerle dolu. Tek bir konu seçilmedi. Özellikle konular peyderpey işlendi. Amacım okuyuculara bir şekilde dokunan bir eser bırakabilmek. Bu bir konu, hiç duymadıkları bir kelime, farklı bilgiler ya da imgeleme gücü olabilir.
Kitap için, değerlendirme süreçlerinde ve basıldıktan sonra çok güzel geri dönüşler aldığını da belirten Genç Yazar Aşkar, "Çok güzel bir his. Şu an hissettiklerimi tam anlamıyla betimlemek çok zor. Çok heyecanlı ve mutluyum. Metafor'a ulaşmak isteyenler, Dionysos yayın grubunun internet sitesinden ve diğer kitap satış platformlarında da ulaşabilirler." dedi
İmza günleri için kesin bir şey söyleyemeyeceğini ifade eden Berkan Aşkar, "Ama çok isterim. Eminim her yazarın hayalidir, Yazdığı kitabının imza günlerini yapabilmek"
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar