Skip Navigation Links

Nardüzü Belediye Meclisi Karıştı!

Nardüzü Belediyesi'nde gerilime neden olan meclis toplantısında, sağlık yatırımları için ayırılmış Belediye Başkanı Mehmet Yolcu'ya ait 14 bin metreka

Gündem   A+a-

Nardüzü Belediye Meclisi Karıştı!
Nardüzü Belediyesi’nde gerilime neden olan meclis toplantısında, sağlık yatırımları için ayırılmış Belediye Başkanı Mehmet Yolcu’ya ait 14 bin metrekarelik arazi turizm alanına dönüştürüldü.
14 bin metrekarelik arazinin turizm alanına dönüştürülmesiyle birlikte yakın bir tarihte İstanbul merkezli bir şirket ile yabancı bir şirketin ortaklığıyla 5 yıldızlı otel projesi için resmen adım atılması bekleniyor.
Başkan Yolcu’nun oturuma katılması yasal değil!
Başkan Mehmet Yolcu, açılış ve misafirleri selamlama konuşması yapması sonrası, kendisinin mülkiyeti olması nedeniyle, değişiklik maddesi görüşülürken, oturumun başkan vekili Abdullah Mazman tarafından yönetilmesinin daha uygun olacağını söyledi ve meclis üyeleri sırasına oturdu.
Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu’ya ait olduğu için meclis oturumuna katılmasının yasal olmadığını, usul hatası yapıldığını dile getiren DSP’li Meclis Üyesi Avukat Hakan Mazman’ın sözleri, oturumda bir anda gerilime neden oldu.
Olağan toplantısını gerçekleştiren Nardüzü Belediye Meclisi’nin en önemli gündem maddesi olan 14 bin metrekarelik Başkan Mehmet Yolcu’ya ait arazinin sağlık alanından çıkarılıp turizm alanına dönüştürülmesi konusunun görüşüldüğü oturuma, Başkan Mehmet Yolcu’nun katılmasının yasaya aykırı ve etik olmadığı düşüncesini belirten Avukat Hakan Mazman’ın çıkışı sonrası gerilim yaşayan meclis üyeleri, Meclis Üyesi Avukat Hakan Mazman’a yüklendiler.
Başkan Yolcu’nun “Benim burada bulunmam neyi değiştirir? Misafir bölümüne geçip izlememde ne sakınca var? Bir beş yıldızlı otel yatırımı yapılmasının beldemize katacağı önemli hususlar varken, işsizliğe çare olacakken bu çıkışınız nedendir? Sizin karşı olduğunuz nedir?” şeklindeki çıkışı gerilimi tetikledi.
Meclis Başkan Vekili Abdullah Mazman oturumu yönetirken zor anlar yaşadı, Başkan Yolcu’ya sahip çıkarak, Avukat Hakan Mazman’a şu sözlerle yüklendi: “Başkana saygısızlık yapıyorsun. Saygısızlığın Allah’ını yapıyorsun!” Abdullah Mazman daha sonra sözlerini yumuşatarak usul bakımından hata yapmış olma durumunu kabul etti.
Bazı meclis üyelerinin de Avukat Hakan Mazman’a yüklenmesi sonrası, Mazman işin yasal boyutunu savundu.
Gerilimli tartışmalardan sonra, Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu’ya ait Şevre mıntıkasındaki 5305 nolu parselin sağlık tesisleri alanından turizm alanına dönüştürülmesi hakkındaki İmar Komisyonu raporu oylanırken, DSP’li Avukat Hakan Mazman olumsuz ile Ekrem Kapan ise çekimser oy kullarıdılar. CHP Grubuna, muhalefet üyesi Hasan Karaaslan tarafından da destek verilerek madde oy çokluğuyla kabul edildi.


Mazman duruşunu savundu!
Şevre Mıntıkası 5393 Parsel nolu gayrimenkul belediye başkanı Mehmet Yolcu’nun mülkiyetinde olan bir gayrimenkuldür. Bu gayrimenkulde 01/07/2010 Tarihli meclis toplantısında sunulan imar komisyonunun raporu ile sağlık tesisi alanı olarak gözüken imar durumunda değişiklik yapılarak turizm alanı olarak imar tadilatı yapılmıştır. Belediyelerde imar tadilatları maalesef şüpheye ve şaibeye yer bırakmayacak ve ranta hizmet etmeyecek şekilde yapılmalıdır. Başkanın kendi mülkiyetinde olan arazide sağlık tesisi olarak görünen imarı değiştirerek turizm tesisi alanına dönüştürülmesi ve hele başkanın da kanuna aykırı olmasına rağmen bu toplantıya katılması hukuki değildir. Bu nedenle biz bu meclis kararına hukuki olmaması ve belde menfaatinden çok şahsi menfaati ilgilendirmesi nedeni ile olumsuz oy verdik. Gerekmesi durumunda da bu tarz belde yararına olmadığını düşündüğümüz kararları yargıya taşıyacağımızı ve her zaman Nardüzü menfaatini Taşıyan kararlara destek vereceğimizi belirtmek istiyorum.


“Turizm yatırımı kazandırıyorum”
Belediye Başkanı Mehmet Yolcu, 8. Gün Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; beldeye bir turizm yatırımı kazandırmak için uğraş verdiğini belirterek, “Beldemize 5 yıldızlı bir otel yapılacak. İşsizliğe çare olarak, turizm ve sanayi yatırımlarını önemsiyorum. Mülkiyeti bana ait olan arazinin sağlık alanından turizm alanına dönüştürülmesi maddesinin görüşüldüğü oturumda , sadece bir selamlama konuşması yaptım ve de meclis başkan vekilini oturumu yönetmesi için davet ederek, meclis üyesi sıralarına geçtim. Bunda gariplik nerede. Muhalefet meclis üyesinin iktidarın çalışmasına engel olmak istemesini siyaseten anlarım ama halka bu konuda hesap vermek zorundalar aynı zamanda. Beldemiz turizm ve sanayi alanında yatırımlarla büyüyecek. Denizimiz yok, yaylamız yok. Bu konuda yapabildiğimiz kadar turizm ve sanayi yatırımcılarını destekleyerek işsizliğe çözüm üretmek, beldemizin gelişmesini sağlamak zorundayız. Meclis , siyaset yapma yeri değildir” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet