Skip Navigation Links

Yarım Asırdır Çeliğe Yön Veriyorlar…

Baştuğ Ekonomiye Hayata Değer Katıyor…

Yarım Asırdır Çeliğe Yön Veriyorlar…

Ekonomi   A+a-

 Osmaniye OSB’de faaliyet gösteren Türkiye’nin gururu çelik üreticilerinden Baştuğ Metalurji, yarım asır önce Payas’ta bir haddehane olarak başladığı sektöründe, onlarca ülkeye ihracat yapan en güçlü çelik üreticileri arasında yer almayı başardı.
Baştuğ Metalurji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, Sabah Gazetesi Güney ekine verdiği röportajda, katma değeri yüksek teknoloji ile kaliteli çelik yatırımlarının süreceğine dikkat çekti.
 
Baştuğ Metalurji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda şöyle dedi:
 
Baştuğ, yarım asırdır çelik sektöründe hizmet veriyor. 1991 yılında Payas’ta haddecilikle başlayan sektörel yaşamı, bugün Osmaniye Organize Sanayi bünyesinde son teknoloji bir entegre tesisle devam ediyor. Türkiye’nin en büyük demir-çelik üreticilerinden biri olarak sadece ülkemizin değil, dünyanın demir-çelik ihtiyacını karşılayan bir marka olma vizyonuyla üretmeye ve büyümeye devam ediyoruz.
 
200 beyaz yaka, 520 mavi yaka olmak üzere toplam 720 mesai arkadaşımız bulunuyor. Bunun yanı sıra hemen her gün, bir arada hizmet aldığımız ve ailemizden saydığımız taşeronlar, nakliyeciler ve uzmanlar var.
2008 yılında başlattığımız yeni yatırımımız olan Baştuğ Metalurji, 155 bin m2’si kapalı olmak üzere 700 bin m2’lik bir arazi üzerine kurulu üretim tesislerinde, yıllık 2 milyon ton sıvı çelik işleme kapasitesine sahip.
Yıllık 2 milyon ton sıvı çelik kapasiteli tesisimizin, İkinci etap haddehane ise 45 bin m2 kapalı alanda hizmet veren, 1.250.000 ton/yıl kapasiteli, sıcak - soğuk şarj yapabilme özelliğine sahip, hızlı ve son teknoloji entegre bir yapı… Tesisimizde 130 x 130 mm’den 200 x 200 mm’ye kadar kütük, 8 mm’den 63 mm’ye kadar nervürlü inşaat demiri üretiyoruz.
 
Bugün kullandığımız teknoloji, hali hazırda yüksek katma değerli ürün vizyonuyla şekillendi. Entegre hale gelirken, tesis yapılanmasında son teknoloji seçimler yaparken ciddi bir ar-ge bizi yönlendirdi. Sonrasında da böyle olacak.
 
Baştuğ Metalurji olarak yerel ve bölgesel ticarete ağırlık veriyoruz. Pazar çeşitlendirmesine giderken yakın çevremizi ihmal etmemeye özen göstermekle birlikte ihracat pazarlarında büyük bir oyuncu olduğumuzu unutmamak gerekir. Mevcut %30 – 35 ihracat pazarımızı büyütmek ve çeşitlendirmek adına gereken tüm çalışmaları yapmaktayız. Bölgemizde iç piyasa talebini karşılamak için kalite ve çeşitlilik konusunda da ödün vermeden Pazar payımızı büyütmekteyiz.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet