Skip Navigation Links

Güzelleşmenin ucuz ve basit yöntemleri

Dişlerini çilekle fırçalayıp, yüzüne bal sürdüğünü söyleyen Jones'tan sonra doğal ürünlere ilgi arttı. ABD'li Estetisyen Lauren Naylor da, evdeki malz

Teknoloji   A+a-

Güzellik için dişinizi çilekle fırçalayıp yüzünüze bal sürün.


 

Hollywood'un Oscarlı oyuncusu Catherine Zeta-Jones geçen hafta kozmetiklere avuç dolusu para dökmek yerine doğal yöntemlerle güzelleştiğini açıklamıştı.

Dişlerini çilekle fırçalayıp, yüzüne bal sürdüğünü söyleyen Jones'tan sonra doğal ürünlere ilgi arttı. ABD'li Estetisyen Lauren Naylor da, evdeki malzemelerle güzelleşme formüleri verdi...

Diş macunu:

Diş macununun içindeki benzoil peroksit, cilt lekelerini temzilemeye yardım ediyor.

Bal:

Dünyanın bilinen en eski nemlendirme yöntemi olan bal, cildin bir numaralı dostu, temizliyor, dinlendiriyor, pürüzsüzleştirip, nem dengesini sağlıyor.

Chilli biberi:

Kırmızı acı biberi dudaklara sürmek dudaklardaki kolajen yapısını uyarıp, dudakları dolgunlaştırıyor.

Aspirin:

Şampuanın içine 2-3 aspirin karıştırmak saçtaki kepeklenmeyi önlüyor.

Mayonez:

Yumurta, yağ ve sirke içeren mayonez, saça uygulandığında, saça; parlaklık, hacim ve nem kazandırıyor. Bu karşımla saça masaj yapılıp, üzerine sıcak bir havlu sarılıp yarım saat bekledikten sonra saç yıkanıyor.

Deniz tuzu:

Deniz tuzunu ıslak cildin üzerinde kullanmak cildi ölü derilerden arındırıyor, en iyi peelingten daha çok işe yarıyor. Susam, vanilya ya da kayısı yağı ile de karıştırıp uygulanabiliyor.

Salatalık:

Salatalıkta bulunan asorbik asit ve C vitamini cilt iltihaplarına iyi geliyor. Salatalık dilimleri, yüz şişlerini indiriyor ve göz çevresini rahatlatıyor.

Limon:

Limon dilimleri cildin rengini açıp, ciltteki renk farklılılarını ortadan kaldırıyor.

Çay kaşığı:

Buzlukta iyice soğutulmuş çay kaşığını yatmadan önce ve sabah kalkınca gözlere 10 dakika hafifçe bastırmak gözde oluşan şişkinlikleri gideriyor.

Zeytinyağı:

Boyalı, kırık ve zarar görmüş saçlara zeytinyağının içine Hindistan cevizi sütü, bal ve az susam yağı ile 2 yumurta sarısı ekleyip, sürülerek bekletilince saç hasarları onarılıyor.

Çay poşeti:

Sıcak suda bekletilip soğutulmuş çay poşetlerini 10 dakika boyunca gözlerin üzerinde tutmak gözlerdeki şişkinliği ve gözaltı torbalarının oluşmasını engelliyor.

Patates:

Gözlerin üzerine 10 dakika patates dilimleri kapamak, gözdeki mor halkaları yok ediyor.
 
(Bugün)
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet